Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
390 Ft
Menny.:db
Kálcium-klorid
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Kálcium-klorid 100 gramm

390 Ft
grammos
Menny.:db
Szállítási díj: 991 Ft
Rendelhető 96 db

Leírás

75-80% kálcium tartalmú, élelmiszer minőségű kálcium-klorid
A 65°C- nál magasabb hőmérsékleten hőkezelt tej oltóenzimmel már nem, vagy hibásan alszik meg, mert a melegítés hatására a kalcium ionok kicsapódnak. A kálcium–klorid hozzáadásával oldható kalcium-sókat pótolhatsz a tejbe, hogy a tej oltós alvadását elősegítsd. 10 liter tejhez 1-1.5g kalcium–klorid szükséges, nagyobb mennyiségben keserű ízt okozhat a sajtban. A kalcium–klorid kristályos vegyület, vízben jól oldódik. Szobahőmérsékleten szilárd sót alkot, nagy intenzivitással köti meg a vizet, párát, ezért jól zárható dobozban tárold! Íze sós, ezért néha ételek adalékanyagaként is használják. Ha egy tejelő állatnak a takarmányozása során kevés mész jut a szervezetébe, pl. mert mészben szegény talajon van legeltetve, akkor is ajánlott a kalcium pótlása. Egyes források, a friss juhtej és friss kecsketej alvasztásához is kalcium–klorid adagolását javasolják, a jobb alvadás elérésének érdekében.
A kálcium-sók adagolása minden sajttejnek jót tesz, mert javítja a kihozatalt, és javítja az alvadék minőségét.

adagolása: 1-1,5 gramm / 10 liter tejhez

Kapható kiszerelések: 100 - 500 - 1000 gramm

E509, CaCl2, kálcium-klorid, kálcium-só