Panni sajt
Sajtos bolt

Joghurt érlelő - étel termosz

ételtermosz

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Boltunkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

2 700 Ft

Érlelő termosz joghurt érleléséhez, kefir készítéshez.
Joghurtok készítéséhez semmi szükség nincs divatos és drága elektromos készülékeket vásárolni. Mivel a különböző joghurt keverékek különböző hőmérsékletű érlelést igényelnek, már csak ezért sem alkalmasak az egy hőfokot tartó készülékek.
Ilyen egyszerűen tudsz otthon szuper egészséges joghurtot készíteni:
Vegyél 1 liter hűtött bolti tejet, amelyik szimpatikus (lehet bio, vagy sima de ne legyen UHT. Zsírtartalma 1,5-ös, 2,8-as, 3,6-os mindegy )
A tejet lábosban tudod pár perc alatt megmelegíteni a receptben  szereplő 42-48 °C hőmérsékletre.
A langyos tejet a termosz belső ételtartójába öntsd át.
A joghurt kultúrát alaposan keverd el a tejben.
Tedd rá a tetőt, és hagyd dolgozni a baktériumokat.
A receptben leírt idő alatt elkészül a friss joghurt (3,5-12 óra)
Kivehető a termosz belső tégelye, ezért az elkészült joghurtot átöntés nélkül tudod a hűtőbe tenni
1-2 nap érlelés még nagyon jó ízeket visz a joghurtba, ilyenkor lassan érik tovább.
Egy szépen kiérlelt joghurt közel laktóz mentes, mivel a benne dolgozó baktériumok laktózt esznek. Ettől függetlenül készítheted laktózmentes tejből is :)

Használhatod még kefir készítéshez, és más fermentált ételek otthoni készítéshez is.
Joghurt készítés receptje »»»
Kefir készítés receptje »»»

A termosz kapacitása 1,4 liter
A doboz tartalma:
termosz váqum hőszigetelésű üveg belsővel
1,4 literes belső tégely
belső fedő
külső fedő
A váqum üveg sérülékeny! Ezért ne használd más belső edénnyel, mert összetörhet.
 

YoBiotik kefir
1 150 Ft

Új hozzászólás