Leírás
Külön előny a joghurt baktérium magas fehérjebontó aktivitása, ami leginkább az aromák sokszínűségében mutatkozik meg. A YoBiotik "turbó" gyúrtsajt kultúrával, néhány óra alatt nyújthatóvá savanyodik a sajttészta.
Egyszerűbb elkészíteni és finomabb is lesz, mint a hagyományos egytörzs kultúrákkal készült sajtok.
Tanuld meg a parenyica és mozzarella sajt készítését online itt
2,5 óra után általában nyújtható a sajttészta.
Gyúrt sajtok készítéséhez kifejlesztett, kevésbé savanykás aromákat fejlesztő, joghurtos kultúra keverék
Az új Yobiotik gyúrtsajt kultúrával rövid idő alatt készíthetsz nagyon finom sajtokat, mert a keverékben található baktériumok pár órán belül gyúrhatóvá teszik a sajtodat. Egyszerűbb lépésekben, gyorsan, megbízhatóan készíthetsz parenyicát, mozzarellát, burratát.
A sajtod pedig: szaftos, szálas, ízes - amilyennek lennie kell!
Kevésbé savanyú, aromásabb sajtot tudsz vele készíteni mert a Streptoccocus thermophilus mellett joghurt baktériumot is tartalmaz.
öszetétele:
- Streptococcus thermophilus
- Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
- inulin
- a baktériumok hordozó anyaga: laktóz
A kultúrát tárold hűtőben, vagy mélyhűtőben: -18 °C és +4 °C között