Leírás
GN 2/1 méretű rozsdamentes gasztro edények
Gasztronorm (GN) szabványredszer az ételek készítésere, tárolására, szállítására kifejlesztett edénycsalád méreteit és anyagminőségét írja le.
Praktikusan használható tejtermékek készítésekor is, mert szögletes formája miatt jól kihasználható a hely az asztalon, hűtőben, állványon-polcon.
Bele illik a thermo dobozokba, thermo ládákba, így praktikusan megoldható a hőn tartás-dunsztolás a joghurtok, gyúrt sajtok, lekvárok, szörpök, szószok készítésekor.
- csöpögtető edénynek
- sózó edénynek
- tároló edénynek
- dunsztolásához (thermo ládával): joghurt, gyúrtsajt, cheddar, krémsajt, túró, lekvár, szörp stb.. készítéséhez
- szállító edénynek
Nagyon praktikus kombináció perforált GN edénnyel együtt használni.
Anyaga: Mélyhúzással gyártott, rozsdamentes acél
GN 2/1 edények mérete: 650x530mm
Erős és vastag fala rezisztens az élelmiszeriparban előfordúló savakkal, lúgokkal szemben, de érzékeny lehet az erős takarítószerekre, citromsavra, és a kálcium kloridra. Sófürdő készítésre alkalmas, de a sajtok száraz sózáshoz inkább műanyag, vagy fa edényeket, táblákat használj.