Leírás
Mezofil és termofil savanyító és aromaképző baktériumok keveréke. Érlelési ciklusuk közben alig képződik széndioxid, ezért elsősorban zárt szerkezetű sajtokhoz, pl. feta, raclette, cheddar sajt készítéséhez ajánlott.
Felhasználása: kapszulát húzd szét és kevés langyos vízben keverd homogénre, majd ezt az oldatot keverd a tejhez.
10 liter tejhez 1 kapszulát ajánlunk
összetevők:
- inulin (növényi rost)
- laktóz (baktérium kötőanyag)
- Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
- Lactobacillus delbrueckii subsp bulgaricus
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
Vélemények
2024. 07. 24.
-
2024. 02. 27.
-
2023. 05. 08.
-
2023. 04. 12.
-
Feta sajthoz próbáltam, nagyon jó lett.
2023. 04. 09.
-
Raclette még nem készítettem viszont szeretném még csinálni mert asztali Grillsajtként nagyon finom. Igaz eddig csak üzletből vásárolta kóstoltam, de így a sajátomat is fogyaszthatja a családom is.
2023. 03. 26.
-
Kitűnően használható, egyszerűen elkészíthető.
Az oldalon található recept is bevált.
Az oldalon található recept is bevált.
2023. 01. 18.
-
Tökéletes, egyszerű, megbízható a Feta készítése ezzel a kultúrával. Nyers, Jersey tehén tejjel dolgozom. :)
2022. 12. 13.
-
Most készül éppen a feta sajt, könnyű vele dolgozni. Kíváncsian várom az eredményt