Leírás
Mezofil és termofil kultúrák keveréke, amely többféle savanyító és aroma képző baktériumok keveréke. Érlelési ciklusuk közben nem képződik széndioxid, ezért elsősorban zárt szerkezetű sajtokhoz, pl. Feta, Raclette, Cheddar sajt készítéséhez ajánlott.
Felhasználása: kapszulát húzd szét és kevés langyos vízben vagy tejben oldd fel a kultúrát. Majd ezt az oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.
Hőoptimuma: 30–40 C ̊
Bekultúrázási arány: 10 liter tejhez 1 kapszula ajánlott.
Összetvők:
- Lactococcus lactis
- Lactococcus cremoris
- Lactococcus diacetylactis
- Streptococcus thermophilus
Feta készítés receptje »»»
Raclette készítés receptje »»»
Cheddar készítés receptje »»»
Kapható kiszerelés: 5-10 vagy 20db kapszula, kapszulánként 10 liter tejhez.
Ömlesztve: 500 vagy 1000 liter tejhez
Csomagolását tej és glutén mentes csomagoló üzemünkben végezzük.