Leírás
A kultúra érlelt, nagy lyukú, félkemény -kemény sajtok készítéshez ajánlott. Optimális arányban tartalmazza a magasabb hőfokon utómelegített sajt mezofil és termofil összetevőit, valamint a nagy lyukak kialakulásához szükséges propionsav termelő baktériumot is.
Ajánljuk: nagy lyukú alpesi típusú sajtok készítéshez mint amilyen az ementáli vagy a baby swiss.
összetevők:
- Propionibacterium
- Lactococcus cremoris
- Lactococcus lactis
- Lactis biovar diacetylactis
- Lactobacillus helveticus
- Lactobacillus delbrueckii,
- Streptococcus thermophilus
inulin (prebiotikus növényi rost)
a baktériumok hordozó anyagai:
- maltodextrin
- szacharóz
- laktóz
A kapszulázott kultúrát felhasználás előtt vedd ki a fagyasztóból, és kevés langyos vízben keverd simára.
Egy kapszula 10 liter tej bekultúrázásához elegendő.
Tárolása, szavatossága: -18 °C-on legalább egy év. (a csomagoláson található lejárati dátumig)
+5°C-on aktivitását legkevesebb 6 hétig megőrzi.