Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Ementáli sajtkultúra - YoBiotik - 5 db kapszula
1.850 Ft
Menny.:db
Ementáli sajtkultúra
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Ementáli sajtkultúra - YoBiotik - 5 db kapszula

1.850 Ft
:
Menny.:db
Szerezhető hűségpontok: 93

Emmentáli sajtultúra a nagy lyukú propionibaktériummal érő sajtokhoz

Emmentáli jellegű sajt készítésének receptje

Olvasd el itt, hogy mitől lyukas a sajt?

Rendelhető 20 db

Leírás

A kultúra érlelt, nagy lyukú, félkemény -kemény sajtok készítéshez ajánlott. Optimális arányban tartalmazza a magasabb hőfokon utómelegített sajt mezofil és termofil összetevőit, valamint a nagy lyukak kialakulásához szükséges propionsav termelő baktériumot is.
Ajánljuk: nagy lyukú alpesi típusú sajtok készítéshez mint amilyen az ementáli vagy a baby swiss.

összetevők:
- Propionibacterium
- Lactococcus cremoris
- Lactococcus lactis
- Lactis biovar diacetylactis
- Lactobacillus helveticus
- Lactobacillus delbrueckii,
- Streptococcus thermophilus

inulin (prebiotikus növényi rost)
a baktériumok hordozó anyagai:
- maltodextrin
- szacharóz
- laktóz

A kapszulázott kultúrát felhasználás előtt vedd ki a fagyasztóból, és kevés langyos vízben keverd simára.
Egy kapszula 10 liter tej bekultúrázásához elegendő.

Tárolása, szavatossága: -18 °C-on legalább egy év. (a csomagoláson található lejárati dátumig)
+5°C-on aktivitását legkevesebb 6 hétig megőrzi.

Vélemények

4.86
8 értékelés
6
1
0
0
0
2023. 12. 18. -
Igazolt vásárlás
Remélem sikeres lesz akár csak a trappista, de még várnom kell január közepéig hogy kiderüljön
2023. 10. 31. -
Most fogom kipróbálni, remelem szuper lesz!
2023. 05. 16. -
2023. 04. 09. -
Köszönöm, hogy a YouTube oldalán megtalaltam a sajt készitésről a videókat. Én személyszerint innen és a többi linkről tanultam meg. Azóta heti rendszerességel készítek különböző típusú sajtokat. Az Ementáli és más kultúrákat is ezért rendeltem. Hogy tovább tudjam kiprobálni elkészíteni, a finomabbnál finomabb sajtokat. Én a termékekkel teljesen elégedett vagyok. Köszönöm hogy Őnnek megbízhatóak. Tisztelettel Erdélyi Erika
2023. 02. 16. -
2023. 01. 25. -
2023. 01. 03. -
2022. 12. 20. -

Letölthető receptek