2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2
Telefonszám
Nyitvatartás

Csermajor

Most már biztos, hogy beleszerettem a sajtkészítésbe, ezért elhatároztam, hogy mindent tudni szeretnék róla. Még a nyáron jelentkeztem Csermajorba, ahol tejtermékgyártó szakembereket képeznek. Rögtön meg is hívtak a Sajtünnepre, ahol a sajtversenyen külön díjat kaptam. Ezek után, mondanom sem kell, alig vártam, hogy elkezdődjön az oktatás. Nagyon megfogott ez a hely, az iskola egy igazi békebeli majorságra emlékeztet, maga a nyugalom szigete.
Miután pénteken túlestem a beiratkozáson és elfoglaltam a jó öreg kollégiumban a helyemet, megismerkedtem a szobatársaimmal, akikkel azonnal megtaláltuk a közös hangot, hiszen a sajt szeretete hozott össze bennünket. Délben kezdődött a tanítás. Az első téma nem ígérkezett túl izgalmasnak: munkavédelem. Somogyi Imre tanár úrnak köszönhetően azonban mégis élvezhetővé vált az anyag számunkra. Kívánni sem lehetne jobb tanárt, már az ő személye miatt is nagy örülök, hogy jelentkeztem ebbe az iskolába. Másnap jöttek a számítások, ami igazi agymunka volt. Rengeteg új ismerettel lettem gazdagabb. Sok hasonló gondolkodású ember jött össze, akikkel nagyon jót lehet beszélgetni. Közös bennünk, hogy mindannyian a manufakturális sajtkészítés elkötelezett hívei vagyunk, a tanár úrral együtt. Külön érdekesség, hogy az iskola igazgatónője is csoporttársunk lett.
A legközelebbi alkalommal mindenki elhozza saját termékét és sajtkóstolót rendezünk. Igazán izgalmas lesz az újonnan szerzett baráti körben megmérettetni magam. Nagyon várom a folytatást. 

Hozzászólások

Csak irigykedés! de jó neked!!!!puszillak, legyél még okosabb és ügyesebb, utóbbit nehezen tudom elképzelni, már most is minden isteni finom!!!