Leírás
A természetben a citromsav a legtöbb gyümölcsben és zöldségben megtalálható, a citrusfélék tartalmazzák a legnagyobb mennyiségben. Ez a szerves sav számos célra felhasználható, például élelmiszerek savanyítására, tartósítószerként, kozmetikai termékek összetevőjeként, háztartási vízkőoldóként.
Sajtkészítés, ordakészítés
A citromsav kémiai tulajdonsága miatt, hő hatására a savófehérjéket kicsapja. Ordakészítésnél, magas hőfokon a savóban maradt egyszerű fehérjék (albuminok) pelyhes formában válnak ki. A citromsavat, használhatjuk még pH beállítására is. Sajkészítés során elősegítheti az aromák termelődését.
Élelmiszer-adalékanyag
A citromsav megtalálható a különböző feldolgozott élelmiszerekben és üdítőitalokban, mert savanykás ízt kölcsönöz, és tartósító hatása is van.
Vízlágyító és vízkőoldó:
A vízben nyomokban található fémeket és kálciumot lebontja, így ideális minden kemény víz természetes kezelésére.
Gyenge szerves sav, jó vízlágyító, jó vízkőoldó.
Mivel illata semleges, hatása erőteljes, ezért jobban használható az ecetnél kávéfőzők, mosogatógépek, mosógépek tisztítására, vízkövek leoldására
A termék 99%-os citromsav 1-hidrát, élelmiszer minőségű (FCC szabványnak megfelel)