Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
13.600 Ft
Menny.:db
ABT joghurt kultúra, ömlesztve - 500 literhez
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

ABT joghurt kultúra, ömlesztve - 500 literhez

13.600 Ft
kiszerelés:
Menny.:db

Acidphilus Bulgaricus Thermophilus összetételű joghurt starter kultúra - ABT joghurt

Joghurt kultúra keverék, amivel savanykásabb, acidofil típusú, probiotikus joghurt készíthető

Rendelhető 20 db

Leírás

Általában 42°C-on szoktuk belekeverni a tejbe, így egyenlően erősítjük a baktérium törzseket. Ha eltérünk ettől a közép értéktől, akkor hőfoktól függően jobban kedvezünk egyik, vagy másik baktérium fajtának, vagyis karakteresebb ízű vagy enyhébb ízű lesz a joghurt. Közismerten immun erősítő, segíti a bélflóra műkődésést, kiitűnő protein, kalcium és B-12 vitaminforrás, sokféle ásványi sót tartalmaz, ugyanakkor viszonylag kevés kalória van benne. A házi joghurtnál tényleg nincs jobb, és ahány liter tejből készíted, annyi liter joghurt lesz belőle, vagyis kiadós.
összetevői:
Laktóz emulzió (baktérium hordozóanyag)
Streptococcus thermophilus
Lactobacillus acidophilus
Bifidobacterium BB-12 (probiotikus baktérium)

használata:
A felhasználás előtt 1/2-1 órával vedd ki a fagyasztóból a szükséges mennyiséget. Kevés langyos vízben vagy tejben oldd fel, majd ezt a vizes oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.
Az ABT joghurt 42-45 fok között készíti a legfinomabb joghurtot. Ezen a hőfokon keverd a tejbe, és dunsztoljad 6-8 órán keresztül. Hosszabb idő alatt és/vagy magasabb hőfokon dunsztolva jobban savanyít, 6 óra környékén érdemes megkóstolni a savanyúságát, és ízlés szerint érlelni tovább, vagy hűtőbe tenni.
Tárolása -18°C-on, mélyhűtőben történjen.

Minőségét (aktivitását) legalább a csomagon jelzett időpontig megőrzi.