Panni sajt
Sajtos bolt

Boldogok a sajtkészítők!

szabadságon
Kedves Vásárlóink!   Boltunk augusztus 5-20-ig zárva tart, mert szabadságon leszünk.  A webáruházban leadott rendeléseket ebben az időszakban két alkalommal fogjuk kiküldeni: 8-án csütörtökön, és 15-én csütörtökön becsomagoljuk az addig érkezett rendeléseket, a GLS pedig pénteken...
A joghurton kívül ez az a házi tejtermék, amit hetente legalább egyszer elkészítünk magunknak. Nem pótolható bolti forrásból, mert ilyen finom ott nincs. Ráadásul ez a savanykás, élőflórás könnyű krém nagyon egyszerűen készül, egyáltalán nincsen szükség tejszeparátorra, sem más tejipari gépezetekre...
Fermentált, kovászos kenyér
Újabb őrületem! Baktérium kultúrával fermentált (kovászolt) kenyér.Már egy ideje foglalkozom a jó házikenyér titkának feltárásával. Nagy családunk révén, pár éve már sütöm a kenyeret, kiflit, zsemlét minden reggel. Kezdtem az élesztős, kenyérsütős géppel, aztán próbáltam az etetett kovásszal...
 Fantasztikusan krémes, joghurtos aromákkal érő, fehérpenészes lágysajt. Így készül a PanCa sajt:1. készíts joghurtot friss tejből (bolti, 2.8 vagy 3.6%-os tejekől is finom lesz)  2. várd meg amíg a friss joghurt 32°C-ra visszahűl  3. keverd bele a camembert kultúrát (5-10...
Reggel jó elkezdeni, hogy másnap reggel az egész házat betöltse az a csodás illat, ami a bagett sütésből száll. Ropogós héj, lyukacsos bélzet, és finom ízek. Ezek a fantasztikus élmények várnak Rád!  Elkészítése: A hozzávalókat, egy fakanállal összekeverjük.Nem kell agyondolgozni,...
grillsajt házilag
Két közkedvelt grillezhető sajt bevált receptjét olvashatod, és könnyedén el is készítheted családodnak, barátaidnak.Készítési módja alapvetően eltér a többi, oltós alvasztású sajtokétól az indiai-pakisztáni vidékekről származó PANEER típusú sajtoknak. Ezt a sajtot magas hőmérsékleten...
Kovászos uborka sajtkészítő módra  ...Mert a kovászos uborkát is tejsav-termelő baktériumok erjesztik mint a sajtot, és rengeteg más fermentált ételt. A sajtkészítő előnyben van, mert baktériumokkal dolgozik nap mint nap.Milyen a jó kovászos uborka?roppanós, tiszta ízű, tiszta illatú,...
Elkészítési idő:Fermentálási idő (kovászolás): 22-24 óra, ebben az aktív készítés 10 perc.Sütési idő: 230 fok 10 perc, majd 210 fok 40-45 percKészítése:autolizis: A lisztet, burgonyapelyhet, és a vizet összekeverjük egy kanál segítségével. Nem kell kidolgozni a tésztát, csak engedni kell a lisztnek...
Morbier sajtok eredete:    A morbier sajtot Comte régióban készítik friss, nyers tehéntejből. Hagyományosan a sajt közepe táján sötét réteg húzódik. Ez a réteg fontos ismertető jegye a sajtnak. A fekete sáv eredete: kisebb gazdaságokban, ahol kevés tejet tudtak fejni egy egész sajt...
A raclette sajt eredete:A raclette sajt Svájcból indult útjára, és lett népszerű közösségi sütögetős sajt világszerte. Nyers tehéntejből készítik az alpok svájci, és francia oldalán egyaránt.A raclette szó a francia „racler” szóból származik, ami annyit jelent, hogy „kaparni...
Lehet sós is, édes is.Talán kicsit macerásnak tűnik, de nem az. :) Napokig eláll a hűtőben, és mindig csak annyit kell megcsinálni belőle, amennyire frissen kapható a család.Én 2 adagot szoktam készíteni, 4 részre osztva, zacsiba teszem a hűtőbe. Egyik nap kakaós csiga, másik nap pizzás, aztán...
EMENTÁLI JELLEGŰ SAJT    Svájc legismertebb nyers tejből készülő kemény sajtja a Emmentáli. A berni kanton Emme folyó völgyéből származik. Alakja nagyméretű korong, melynek átmérője 70-100 cm, magassága 12-18 cm, súlya legalább 75 kg. Eredetvédett változatait a mai napig réz üstökben...
Az első óvári sajtokat az 1900-as évek elején Ujhelyi Imre kísérletezte ki, a Németországban ismert tilsiti sajt mintájára. A tilsiti sajt préselés nélkül, az óvári sajt préseléssel készült. A tilsiti sajt tésztáját színezték, az óváriét nem. Jelentős különbség nem volt a két sajt között.Hamar...
Az egyik legkedveltebb sajt a világon a Cheddar.  A XII. században kapta a nevét Cheddar városáról. A közeli barlangokat használták a sajtok tárolásra, ahol állandó hőmérséklet és páratartalom nyújtotta a tökéletes környezetet, biztosította a sajt érését és az eltarthatóságát.Az eljárás...
Az eredetvédett Comte sajt:  Az A.O.P. eredetvédettséggel rendelkező Comte sajtokat franciaország Comte régiójában készítik, Doups, Jura és Ain egyes községeiben. A világon másodikként szerezte meg a hivatalos védettséget a Roquefort után, 1958-ban. Készítésre nagyon szigorú szabályok...

Kiemelt termékeink

360 Ft
2 450 Ft