Sajtkészítő alaptanfolyam, ahol könnyedén megtanulhatod az alapokat a joghurton, túrón, vajon át,
egészen az érlelt trappista sajtig.
Jól felszerelt műhelyben, vidám hangulatban sajátíthatsz el sok tudást a sajtkészítésről.
Mindent részletesen átbeszélünk, a készítés során pedig megismerjük a tejet, és engedjük, hogy a kezünk között alakuljon,
formálódjon át egy új csodává, a sajttá.
Akár kezdő vagy, akár már készítettél sajtot, 3 nap alatt megismerkedhetsz a részletekkel, a hasznos miértekkel.
A tanfolyamainkra már több mint 2000 résztvevő jött el, és közülük néhányan azóta sajtkészítővé váltak.
Amit a 3 nap alatt csinálunk:
ELMÉLET:
- Kicsit beszélek az alapokról, a tejről, az eszközökről, az alapanyagokról, a sajtkészítésről.
- A tehéntej, kecsketej, juhtej összetétele, tulajdonságai, élettani szerepe a táplálkozásban
- Nyers tej tárolása, előkészítése, hőkezelése
- A sajtkészítés módszerei, folyamatai
- A sajtkészítés alapanyagai, eszközök-szerszámok a sajtkészítésben
- A kész tejtermék tárolása, tálalása
GYAKORLAT:
- Együtt dolgozunk mindig, úgy hogy közben mindenki saját maga is kipróbálja a folyamatokat.
- Tehéntúró készítése
- Joghurt készítése, ízesítése
- Krémsajt készítése
- Fölözés, tejszín előkészítése vaj és tejfölkészítéshez
- Friss, fűszeres sajt készítése
- Gyúrt sajtok készítése (parenyica, mozzarella)
- Trappista jellegű sajt készítése
- Savó hasznosítása: orda, ordasajt, ricotta
AMIT FŐZÜNK:
- Igazi, házi túrós csusza
- Spenótos-ordás gnocchi
- Gyümölcsös, ordás sajttorta
AMIT HAZAVIHETSZ:
- alap tudás a sajtkészítésről
- rengeteg recept
- 1-1,5 kg gomolya sajt, amit Te készítettél
- 1 kg Trappista sajt, amit Te készítettél
- 3 db parenyica sajt, amit Te készítettél
- 15-20 dkg mozzarella
- 25-30 dkg ricotta
- 1 l joghurt
- 15-20 dkg túró
- 20-25 dkg krémsajt
Jelentkezz, hogy te is benne legyél a következő 10 fős csapatban!
A sajt tanfolyam teljes összege: 78.000 Ft/fő.
Jelentkezés után az előleg beérkezettével, 30.000.- regisztrálunk a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a tanfolyam ideje alatt kell rendezni.
A sajtkészítő tanfolyam minden nap 10.00.-kor kezdődik Biatorbágyon, Fő utca 63/b-ben, új műhelyünkben és kb. 16.30.-17.00.-ig tart.
A tanfolyamokat Pozsa Panni vezeti.
Helyszín: 2051 Biatorbágy, Fő utca 63/b., Panni Sajtműhelye.
Jelentkezésedet a tanfolyam díjának átutalásával tudod megerősíteni.
Pozsa Anna K&H Bank: 10403208-50526684-65671001
VÁRLAK SOK SZERETETTEL:)
A RÉSZVÉTEL LEMONDÁSA A TANFOLYAM KEZDÉSE ELŐTT LEGALÁBB KÉT HÉTTEL LEHETSÉGES.