Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2024.01.10-11-12. sajtkészítő tanfolyam
Trappista sajt
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Leírás

Sajtkészítő alaptanfolyam, ahol könnyedén megtanulhatod az alapokat a joghurton, túrón, vajon át,
egészen az érlelt trappista sajtig.   
Jól felszerelt műhelyben, vidám hangulatban sajátíthatsz el sok tudást a sajtkészítésről.
Mindent részletesen átbeszélünk, a készítés során pedig megismerjük a tejet, és engedjük, hogy a kezünk között alakuljon,
formálódjon át egy új csodává, a sajttá.
Akár kezdő vagy, akár már készítettél sajtot, 3 nap alatt megismerkedhetsz a részletekkel, a hasznos miértekkel.

A tanfolyamainkra már több mint 2000 résztvevő jött el, és közülük néhányan azóta sajtkészítővé váltak.


Amit a 3 nap alatt csinálunk: 

ELMÉLET:

- Kicsit beszélek az alapokról, a tejről, az eszközökről, az alapanyagokról, a sajtkészítésről.

- A tehéntej, kecsketej, juhtej összetétele, tulajdonságai, élettani szerepe a táplálkozásban

- Nyers tej tárolása, előkészítése, hőkezelése

- A sajtkészítés módszerei, folyamatai

- A sajtkészítés alapanyagai, eszközök-szerszámok a sajtkészítésben

- A kész tejtermék tárolása, tálalása

GYAKORLAT:

  • Együtt dolgozunk mindig, úgy hogy közben mindenki saját maga is kipróbálja a folyamatokat. 
  • Tehéntúró készítése
  • Joghurt készítése, ízesítése
  • Krémsajt készítése
  • Fölözés, tejszín előkészítése vaj és tejfölkészítéshez
  • Friss, fűszeres sajt készítése
  • Gyúrt sajtok készítése (parenyica, mozzarella)
  • Trappista jellegű sajt készítése
  • Savó hasznosítása: orda, ordasajt, ricotta


AMIT FŐZÜNK:

  • Igazi, házi túrós csusza
  • Spenótos-ordás gnocchi
  • Gyümölcsös, ordás sajttorta


AMIT HAZAVIHETSZ:

  • alap tudás a sajtkészítésről
  • rengeteg recept
  • 1-1,5 kg gomolya sajt, amit Te készítettél
  • 1 kg Trappista sajt, amit Te készítettél
  • 3 db parenyica sajt, amit Te készítettél
  • 15-20 dkg mozzarella
  • 25-30 dkg ricotta
  • 1 l joghurt
  • 15-20 dkg túró
  • 20-25 dkg krémsajt


Jelentkezz, hogy te is benne legyél a következő 10 fős csapatban!
A sajt tanfolyam teljes összege: 78.000 Ft/fő.
Jelentkezés után az előleg beérkezettével, 30.000.- regisztrálunk a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a tanfolyam ideje alatt kell rendezni.
A sajtkészítő tanfolyam minden nap 10.00.-kor kezdődik Biatorbágyon, Fő utca 63/b-ben, új műhelyünkben és kb. 16.30.-17.00.-ig tart.


A tanfolyamokat Pozsa Panni vezeti.
Helyszín: 2051 Biatorbágy, Fő utca 63/b., Panni Sajtműhelye.
Jelentkezésedet a tanfolyam díjának átutalásával tudod megerősíteni. 
Pozsa Anna K&H Bank: 10403208-50526684-65671001

 Ha további kérdésed van hívj +36/20 454-5857, vagy írj emailt a panni@hazisajtkeszites.hu címre.



VÁRLAK SOK SZERETETTEL:)


A RÉSZVÉTEL LEMONDÁSA A TANFOLYAM KEZDÉSE ELŐTT LEGALÁBB KÉT HÉTTEL LEHETSÉGES.

2024.01.10-11-12. sajtkészítő tanfolyam

Sajtkészítő tanfolyam, 
ahol könnyedén megtanulhatod az alapokat.

 

Férőhely: 19 férőhely