Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Sajt sózása
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Leírás

Sajtkészítő alaptanfolyam, ahol könnyedén megtanulhatod az alapokat a joghurton, túrón, vajon át, egészen az érlelt trappista sajtig.
Jól felszerelt műhelyben, vidám hangulatban sajátíthatsz el sok tudást a sajtkészítésről.
Mindent részletesen átbeszélünk, a készítés során pedig megismerjük a tejet, és engedjük, hogy a kezünk között alakuljon, formálódjon át egy új csodává, a sajttá.
Akár kezdő vagy, akár már készítettél sajtot, 3 nap alatt megismerkedhetsz a részletekkel, a hasznos miértekkel.


Amit a 3 nap alatt csinálunk:

ELMÉLET:

Kicsit beszélek az alapokról, a tejről, az eszközökről, az alapanyagokról, a sajtkészítésről.

A tehéntej, kecsketej, juhtej összetétele, tulajdonságai, élettani szerepe a táplálkozásban

Nyers tej tárolása, előkészítése, hőkezelése

A sajtkészítés módszerei, folyamatai

A sajtkészítés alapanyagai, eszközök-szerszámok a sajtkészítésben

A kész tejtermék tárolása, tálalása

GYAKORLAT:

Együtt dolgozunk mindig, úgy hogy közben mindenki saját maga is kipróbálja a folyamatokat.

Tehéntúró készítése

Joghurt készítése, ízesítése

Krémsajt készítése

Fölözés, tejszín előkészítése vaj és tejfölkészítéshez

Friss, fűszeres sajt készítése

Gyúrt sajtok készítése (parenyica, mozzarella)

Trappista jellegű sajt készítése

Savó hasznosítása: orda, ordasajt, ricotta


AMIT FŐZÜNK:

Igazi, házi túrós csusza

Spenótos-ordás gnocchi

Gyümölcsös, ordás sajttorta


AMIT HAZAVIHETSZ:

alap tudás a sajtkészítésről

rengeteg recept

1-1,5 kg gomolya sajt, amit Te készítettél

1 kg Trappista sajt, amit Te készítettél

3 db parenyica sajt, amit Te készítettél

15-20 dkg mozzarella

25-30 dkg ricotta

1 l joghurt

15-20 dkg túró

20-25 dkg krémsajt


Jelentkezz, hogy te is benne legyél a következő 10 fős csapatban!
A sajt tanfolyam teljes összege: 54.000 Ft/fő.
Jelentkezés után az előleg beérkezettével, 21.000.- regisztrálunk a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a tanfolyam ideje alatt kell rendezni.
A sajtkészítő tanfolyam minden nap 10.00.-kor kezdődik Biatorbágyon, Fő utca 63/b-ben, új műhelyünkben és kb. 16.30.-17.00.-ig tart.


A tanfolyamokat Pozsa Panni vezeti.
Helyszín: 2051 Biatorbágy, Fő utca 63/b., Panni Sajtműhelye.
Jelentkezésedet a tanfolyam díjának átutalásával tudod megerősíteni. 
Pozsa Anna K&H Bank: 10403208-50526684-65671001

 Ha további kérdésed van hívj +36/20 454-5857, vagy írj emailt a panni@hazisajtkeszites.hu címre.

VÁRLAK SOK SZERETETTEL:

2022.03.03-04-05. sajtkészítő tanfolyam

Sajtkészítő tanfolyam, 
ahol könnyedén megtanulhatod az alapokat.

 

Férőhely: 10 férőhely