Panni sajt
Sajtos bolt

Tanfolyamok

Hamarosan következő tanfolyamok

Sajtkészítő tanfolyam 2016 december 08-09-10.

Tanfolyam dátuma: 
2016, december 8 - 2016, december 10

Sajtkészítés az alapoktól, az érlet sajtokig 3 nap alatt.

Profi eszközökkel, jó minőségű alapanyagokkal megtanulhatod a sajtkészítés ősi titkát lépésről-lépésre.

A tanfolyam tematikája:

Elmélet:

  • A tehéntej, kecsketej, juhtej összetétele, tulajdonságai, élettani szerepe a táplálkozásban
  • Nyers tej tárolása, előkészítése, hőkezelése
  • A sajtkészítés módszerei, folyamatai
  • A sajtkészítés alapanyagai, eszközök-szerszámok a sajtkészítésben
  • A kész tejtermék tárolása, tálalása
  • A sajtok csoportosítása

Gyakorlat:

  • Tehéntúró készítése
  • Joghurt készítése, ízesítése
  • Krémsajt készítése
  • Fölözés, tejszín előkészítése vaj és tejfölkészítéshez
  • Friss, fűszeres sajt készítése
  • Gyúrt sajtok készítése (parenyica, mozzarella)
  • Trappista jellegű sajt készítése
  • Savó hasznosítása: orda, ordasajt, ricotta

Gyere, sajátítsd el mind a 10 receptet gyakorlatban is!

A tanfolyam elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt. Elvégzése képesítést nem ad, záróvizsga nincs, de a gyakorlatban jól használható tudást biztosít.
Második nap bor és sajtkóstoló a Hernyák Birtok (Etyek) és Panni Sajtműhelye tálalásában. 4 féle kiváló bor mellé 4 féle sajt.

Jelentkezz, hogy te is benne legyél a következő 12 fős csapatban!

A sajt tanfolyam teljes összege: 40.000 Ft/fő.

Jelentkezés után az előleg beérkeztével (10.000.- ) regisztrálunk a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a tanfolyam ideje alatt kell rendezni.

A sajtkészítő tanfolyam minden nap 10.00.-kor kezdődik Biatorbágyon a Szarkafészek borházban és kb. 16.30.-17.00.-ig tart.

Jelentkezési űrlap: 
Hogyan szólítsunk a tanfolyamon?
Az email cím, mely regisztrálásra kerül.
A lefoglalni kívánt helyek száma.
Számlázási információk
Magyar +36
Csak számokat tartalmazhat! pl: 201234567