Panni sajt
Sajtos bolt

Elsődleges fülek

Hamarosan következő tanfolyamok

Sajtkészítő tanfolyam 2016 szeptember 15-16-17.

Tanfolyam dátuma: 
2016, szeptember 15 - 2016, szeptember 17

Sajtkészítés az alapoktól, az érlet sajtokig 3 nap alatt.

Profi eszközökkel, jó minőségű alapanyagokkal megtanulhatod a sajtkészítés ősi titkát lépésről-lépésre.

A tanfolyam tematikája:

Elmélet:

A tehéntej, kecsketej, juhtej összetétele, tulajdonságai, élettani szerepe a táplálkozásban
Nyers tej tárolása, előkészítése, hőkezelése
A sajtkészítés módszerei, folyamatai
A sajtkészítés alapanyagai, eszközök-szerszámok a sajtkészítésben
A kész tejtermék tárolása, tálalása
A sajtok csoportosítása

Gyakorlat:

Tehéntúró készítése
Joghurt készítése, ízesítése
Krémsajt készítése
Fölözés, tejszín előkészítése vaj és tejfölkészítéshez
Friss, fűszeres sajt készítése
Gyúrt sajtok készítése (parenyica, mozzarella)
Trappista jellegű sajt készítése
Savó hasznosítása: orda, ordasajt, ricotta

Gyere, sajátítsd el mind a 10 receptet gyakorlatban is!

A tanfolyam elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt. Elvégzése képesítést nem ad, záróvizsga nincs, de a gyakorlatban jól használható tudást biztosít.
Második nap bor és sajtkóstoló a Hernyák Birtok (Etyek) és Panni Sajtműhelye tálalásában. 4 féle kiváló bor mellé 4 féle sajt.

Jelentkezz, hogy te is benne legyél a következő 16 fős csapatban!

A sajt tanfolyam teljes összege: 40.000 Ft/fő.

Jelentkezés után az előleg beérkeztével (10.000.- ) regisztrálunk a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a tanfolyam ideje alatt kell rendezni.

A sajtkészítő tanfolyam minden nap 10.00.-kor kezdődik Biatorbágyon a Szarkafészek borházban és kb. 16.30.-17.00.-ig tart.

Jelentkezési űrlap: 
Hogyan szólítsunk a tanfolyamon?
Az email cím, mely regisztrálásra kerül.
A lefoglalni kívánt helyek száma.
Számlázási információk
Magyar +36
Csak számokat tartalmazhat! pl: 201234567