Panni sajt
Sajtos bolt

Hamarosan következő tanfolyamok

Sajtkészítő tanfolyam 2015 április 17-18-19.

Tanfolyam dátuma: 
2015, április 17 - 2015, április 19

A tanfolyam betelt!

Sajtkészítés az alapoktól az érletsajtokig 3 nap alatt.

Profi eszközökkel, jó minőségü alapanyagokkal megtanulhatod a sajtkészítés ősi titkát lépésről-lépésre.
A tanfolyam tematikája:
Elmélet:

A tehéntej, kecsketej, juhtej összetétele, tulajdonságai, élettani szerepe a táplálkozásban

  • Nyers tej tárolása, előkészítése, hőkezelése
  • A sajtkészítés módszerei, folyamatai
  • A sajtkészítés alapanyagai, eszközök-szerszámok a sajtkészítésben
  • A kész tejtermék tárolása, tálalása
  • A sajtok csoportosítása

Gyakorlat:

  • Tehéntúró készítése
  • Joghurt készítése, ízesítése
  • Krémsajt készítése
  • Fölözés, tejszín előkészítése vaj és tejfölkészítéshez
  • Friss, fűszeres sajt készítése
  • Gyúrt sajtok készítése (parenyica, mozzarella)
  • Trappista jellegű sajt készítése
  • Savó hasznosítása, ordakészítés

Gyere, sajátítsd el mind a 10 receptet gyakorlatban is!

A tanfolyam elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt. Elvégzése képesítést nem ad, záróvizsga nincs, de a gyakorlatban jól használható tudást biztosít.
Második nap, fergeteges bor és sajtkóstoló a Hernyák Birtok (Etyek) és Panni Sajtműhelye tálalásában. 4 féle kiváló bor mellé 4 féle sajt.

Jelentkezz, hogy te is benne legyél a következő 16 fős csapatban!

A sajt tanfolyam teljes összege 35.000 Ft/fő.

A regisztráció után az előleg beérkeztével (10.000.- ) regisztrálunk a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a tanfolyam ideje alatt kell rendezni.

A tanfolyam minden nap 10.00.-kor kezdődik Biatorbágyon a Szarkafészek borházban és kb. 16.30.-17.00.-ig tart.