Panni sajt
Sajtos bolt

IV. Sajtmustra részletes programja.

Mindenkinek sok szeretettel ajánlom, a Sajtmustra szakmai programját!

a KKASE- Sajtkészítők Egyesülete, a Bicskei Mg Zrt., a Hangistálló Nonprofit Kft. és a Földművelésügyi Minisztérium közös szervezésében
A rendezvény fővédnöke: Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter

2016. szeptember 30. Péntek SZAKMAI NAP
(Sajtverseny, Szakmai konferencia)

PROGRAM

  • 8.00-17.00: Sajtverseny

 

  • 8:00-10:00: Előzetesen regisztrált sajtminták leadása
  • 12:00-17:00: A szakmai zsűri bírálata

 

  • 10:00-17:00: Szakmai konferencia
  • 10:00: A konferencia megnyitása - Tóth Katalin, nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Földművelésügyi Minisztérium
  • 10:10: Kovács László, a KKASE- Sajtkészítők Egyesülete elnökének köszöntője
  • 10:15: Sajtok érlelése (előadó: Roland Perrin, sajtkészítő mester, Franciaország)
  • 11:00: A hasznos baktériumok és gombák szerepe/ jelentősége a sajtok érlelésében (előadó: Lionel Guerin, sajtkészítő mester, Franciaország)

 

  • 11:45: Kávészünet

 

  • 12:00: A tejágazat jelenlegi helyzete Magyarországon (előadó: Harcz Zoltán, Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács)
  • 12:20: A tej útja (előadó: Szávuly Attila, kereskedelmi vezető, Nagyküküllő Mezőgazdasági Szövetkezet, Székelykeresztúr)
  • 12:40: A kistermelői rendelet jelentősége (előadó: Laszlovszky Gábor, főosztályvezető, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály, Földművelésügyi Minisztérium)

 

  • 13:00: Ebéd

 

  • 14:00:  Kistermelői és kézműves termékek helyi termelői piacra juttatásának feltételei (előadó: Konrád Istvánné, elnök, Magyar Piac Szövetkezet)
  • 14:20: A Székely Sajtkészítők Kézműves Egyesületének bemutatkozása (előadó: Sánduly Edit, elnök, Székely Sajtkészítők Kézműves Egyesülete)
  • 14:40:  Foodhub: új dimenzió a kistermelői termékek értékesítésében (előadó: Debreczeny Balázs, vezérigazgató, Foodhub.hu Nonprofit Zrt.)
  • 15:30:  Kerekasztal beszélgetések több témában

1. asztal: Sajtok érlelésének veszélyei- Roland Perrin sajtkészítő mester, Franciaország
2. asztal: Élelmiszerbiztonság – Bart Ágnes, szabályozási szakreferens, Földművelésügyi Minisztérium: a tejtermékek előállításával kapcsolatos uniós és hazai szabályozás és Kuti Beatrix, minőségügyi referens, Földművelésügyi Minisztérium: a kistermelői élelmiszer előállítás szabályai
3. asztal: Hagyományos módon készült sajtok pasztőrözés, színtenyészetek (kultúra), adalékanyagok használata nélkül./ Kárpát-medencei mikrobarendszerek a tejtermékek készítésénél. - Kiss Ferenc, sajtkészítő

  • 17:00 Vacsora, majd élő zenés mulatság, csapatépítés

IV. Magyar Sajtmustra
a KKASE- Sajtkészítők Egyesülete, a Bicskei Mg Zrt., a Hangistálló Nonprofit Kft. és a Földművelésügyi Minisztérium közös szervezésében

A rendezvény fővédnöke: Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter

2016. október 1.. Szombat KÖZÖNSÉGNAP
(Sajtünnep, Sajtvásár, Főzőverseny, Vajköpülő Guinness Rekord Kísérlet, Gyerekprogramok)

PROGRAM

  • 8:00-9:30: Sajtkészítő és kézműves árusok fogadása, kipakolás
  • 9:00-13:00: Főzőverseny
  • 10:00-11:00: Ünnepélyes megnyitó

Laszlovszky Gábor főosztályvezető, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály, Földművelésügyi Minisztérium
Kovács László elnök, KKASE- Sajtkészítők Egyesülete

  • 10.30: Ünnepélyes aláírása a Székely Sajtkészítők Kézműves Egyesülete és a KKASE- Sajtkészítők Egyesülete közötti Együttműködési Megállapodásnak
  • 10:45: SAJTVERSENY eredményhirdetés
  • 10:00-18:00: SAJTÜNNEP, SAJTVÁSÁR
  • 13:00: Főzőverseny zsűrizése, Ebéd
  • 14:00: Főzőverseny eredményhirdetése
  • 16:00: Guinness Rekord Kísérlet hagyományos kézi vajköpülésből

A nap folyamán az alábbi programok várják még az érdeklődőket:

LÁTVÁNY SAJTKÉSZÍTÉS a helyszínen kialakított Sajtműhelyben
SAJTRA FEL! 7 PRÓBA gyerekeknek
ÉLŐ ZENE

A Közönségnap háziasszonya Varga Flóra, a Karc FM rádió szerkesztő-riportere.

A belépés a rendezvény mindkét napján ingyenes.
A szervezők a kisebb változtatások jogát fenntartják.