Panni sajt
Sajtos bolt

Ünnepi lazac saláta- Évától

Saláta
Recepttípus: 
Sajtos étel recept
Étel nehézségi fok: 
közepes
Étel elkészítési idő: 
30-60 perc
Beküldő neve: 
Madarász Éva
Étel elkészítése: 

Elkészitése: Egy olyan lábast használjunk aminek az alján elfér egyben a lazacfilé. Annyi vizet öntsünk bele hogy amikor belekerül a hal éppen ellepje. A vizbe belerakjuk a fűszereket a balzsamecet kivételével. A fűszereket 20-30 percig lassan forraljuk. Ezt elkészithetjük előre. A vacsora tálalása előtt félórával , a fűszeres lébe helyezzük a halfilét, ráöntjük a balzsamecetet és forrástól számitott 7-10 percig főzzük A hal vastagságától függően. Lekapcsoljuk a lángot és a lében hagyjuk tálalásig. Salátával diszitett tálra helyezzük, / Két széles lapát segitségével/ rászórunk egy-két, babérlevelet , borsból, borókából ,és a lé tetején úszó vajjal meglocsoljuk.Jöhet középre egy citromkarika. Sok salátát adunk mellé, és egy öntetet ami a lazacra is és a salátára is igen finom Öntet:Rakjuk turmixgépbe a következőket. 2-3 evőkanál olivaolaj kávés k. mustár 10 szem mandula /pucolt/ k.k méz 5 dekányi krémsajt v. rokfort, v,juhtúró----izlés dolga--- 1 dl- nyi viz v. tejszin ha sürű még több viz. só , kevés fehérbors citrom Ez egy fehérszinű nagyon finom öntet Ha pirosat szeretnénk még tegyünk bele aszalt paradicsomot vagy sült kápia paprikát aminek a sülés után lehúztuk a bőrét Ezekkel a variációkkal többféle öntetet tudunk csinálni. Szabaduljon el a fantáziánk és azt használjunk amit a családunk szeret . Hagyjuk ki ami nem jön be nekik A gépben mindent össze turmixolunk és a hal mellé és a saláta mellé tálaljuk. Mindenkinek jó főzőcskét üdvözlettel Éva