Panni sajt
Sajtos bolt

Halkocsonya nem a megszokott módon

Előétel
Recepttípus: 
Sajtos étel recept
Étel nehézségi fok: 
közepes
Étel elkészítési idő: 
1-2 óra
Beküldő neve: 
Madarász Éva
Étel elkészítése: 

A halfilékről lenyúzzuk a bőrt és húsdarálón v. robotgépben ledaráljuk Ehhez hozzáadjuk a pászka lisztet a tojásokat a fűszereket jól kikeverjük és pihentetjük fél órát Majd forrásban lévő sós vizben . griznokedli formákat szaggatunk, jó nagyokat Érdemes egy kis darabbal kipróbálni hogy főzés közben egyben marad-e Ha szét menne tegyünk bele kevés pászka lisztet. ha keménynek találjuk egy evőkanál olajat v. kevés libazsirt adjunk hozzá. A főzés kb. 15 percig tart. fedő alatt /nagyok lesznek a szódaportól/ A megfőtt halgaluskákat egy üvegtálban sorba rakni és letakarni. ,Mig a lé alkészül A kocsonyalé elkészitése Amiben kifőztük a galuskákat a levet átszűrjük és ebbe a lébe beletesszük a haldarabokat és a fűszereket és lassú tűzön legalább egy órát főzzük. Leszűrjük ülepitjük . ha van a tetején zsiradék papirtörlővel lehúzzuk. Belekeverjük a már felolvasztott zseletint és lassan a galuskákra szedjük hogy ellepje. Hűtöben megdermed és citrom karikákkal diszitjük