Ementáli sajtkészítő csomag extra

Ementáli sajtkészítő csomag extra

 

Az Ementáli nagy lyukú, zsíros kemény sajt, jellegzetes aromával. Eredetvédett, ezért Ementáli néven kizárólag a Svájci Állam által ellenőrzött termelőktől kerülhet ki. Alakja nagyméretű korong, melynek átmérője eléri a 70-100 cm-t, magassága 12-18 cm, súlya legalább 75 kg. Kizárólag nyers tejből készül.

 

A sajtok királynője! Minden érlelt sajt annál ízletesebb, annál szebb, minél nagyobb korongban készül. Ebben a csomagban a házi Ementáli sajt készítéséhez megtalálod mindazt, amivel Te is elkészítheted a sajtok sajtjához hasonló saját sajtodat. Megtalálod a szükséges eszközöket, valamint leírást a készítés folyamatáról.
Régen az ementali sajtot nagy rézüstben készítették.

Az Ementáli sajtkészítő csomag tartalma:

Ementáli sajtkészítés leírása
100 ml tejoltó
Ementáli kultúra (5 db kapszula)
mérőeszközök (fecskendők)
digitális étel hőmérő
sajtforma 5-6 kg-os préslappal
nagy sajtkendő (140 x 100 cm)

 

Camembert sajt készítő csomag extra

A camembert a lágy-sajtoknak egy különleges fajtája. Kívülről befelé érő sajt, mely 3-4 hét alatt érik tökéletessé.

100 napos sajt

Egyik nagy kedvencük a Trappista sajt. Készítsd el Te is! Ebben a csomagban a házi Trappista sajt készítéséhez megtalálod mindazt, amivel Te is elkészítheted családod kedvencét.

Camembert

Ebben a csomagban a házi camembert sajt készítéséhez megtalálod mindazt, amivel Te is elkápráztathatod környezetedet. Megtalálod a szükséges eszközöket, valamint leírást készítés folyamatáról.

Ementáli

A sajtok királynője! Karakteres íz, karakteres megjelenés. Ebben a csomagban a házi Ementáli sajt készítéséhez megtalálod mindazt, amivel Te is elkészítheted a sajtok sajtját.

Trappista

Egyik nagy kedvencük a Trappista sajt. Ha igazán jót szeretnél, légy bátor és készíts egy 5-6 kg-os gurigát! Nagyobb tömegben több íz, jobb állag tud kialakulni.

parenyica

3 kedvenc sajtomat választottam Nektek! Gyúrt sajtok közül a parenyicát, egy érlelt félkemény sajtot és a feta sajtot.

Fűszeres sajt

Ebbe a csomagba 3 leírást tettünk. Joghurt, Krémsajt és Friss, -fűszeres sajt készítésének a leírását. Mind három könnyen elkészíthető és biztos a siker vele! Ízesítheted, formálhatod, füstölheted kedved szerint.

Fűszeres sajtok

A két legsikeresebb sajt és joghurt készítő csomagunkat egyben is megvásárolhatod., kedvezményes áron! Megtalálod benne a szükséges eszközöket, nélkülözhetetlen információkat.

Krémsajt

Egyszerű, de nagyszerű! Ebben a csomagban a házi krémsajt készítéséhez megtalálod mindazt, amire szűkséged lehet az elkészítéséhez. Megtalálod a szükséges eszközöket, valamint leírást a készítés folyamatáról.

Fűszeres sajt

Az egyik kedvencem. Könnyen elkészíthető és garantáltan nagyon finom! Érdemes ezzel kezdened, mert nagy sikerélményt ad a pár nap alatt elkészülő, gömbölyödő csemege.

Parenyica sajt

A szépséges „csigás” sajtot nemcsak enni jó, hanem ajándékozni is. Ki ne örülne néhány finom ívű – és ízű! - sajttekercsnek? Ráadásul nem kell ragaszkodnod a csigavonalhoz: a sajtot vékony szálban feltekerheted, mint egy fonalgombolyagot vagy akár copfba is fonhatod.

Joghurt

A mennyei házi joghurt ráadásul nagyon egészséges is! Őseink úgy tartották, hogy az élet meghosszabbítására, női bajok kezelésére is nagyon jó hatással van. Mára tudományosan is bizonyították, hogy az élő joghurtkultúra regenerál...

Gomolyatúró

 A gomolyát nevezheted sajtnak vagy túrónak, ahogy jobban esik. Eredetileg friss juhtejből készítették a juhásznék, juhászok – Erdélyben még ma is a hagyományos módszerekkel állítják elő. A mai ízlés a klasszikus, csípős zamatú gomolya helyett jobban örül a tehéntejből készített változatnak.

 
Szia Panni ! Sóléfokoló beszerzésén gondolkodom , nem egyértelmű számomra , hogy mennyi sót pótoljunk vissza , vagy nem is kell visszapótolni? Köszönettel szabotóth szabolcsKérek küldeni 50 ml oltót ! Már vettem Önnél (4492.Dombrád,Rákóczi 68.)Mielőbb, ha lehet.BLingvay IstvánnéKedves Panni! Elkészült az első sajtunk: parenyica. Nagyon finom lett, köszönjük :-) Következő a friss sajt lesz. Ennél mennyi ideig tartson a formázás? köszönöOttófolyt. : jelent-e gondot, az alacsony páratart. a viaszos érlelésnél? Hosszabban szeretném érlelni. Később puhul-e a sajt belseje, vagy ez a párától is függ? köGáborKedves Panni! Nincs jó pincém, ezért viaszban érleléssel próbálkozom. A hőm. (17 fok celsius) de a párát illetően vannak fenntartásaim. A sajt kemény.GáborOk Al! Vár a forma! :-)PanniKedves Panni! Akkor 1 db SZÖGLETES SAJT-FORMA PRÉSLAPPAL 1.5kg-os (1220 Ft)-t biai boltban átvennék május 2-án este. Kérlek tedd félre. Nagyon köszönöm. AlAlPersze, de annak a formában a préselés folyamán össze kell állnia.PanniÜdv újra.A hétvégén megcsináltam a trappista sajtot, a leírtaknak megfelelően, és mikor kész lett, akkor olyan darabolódó, kissé túrós jellegű lett.Ez normális?kovadika2Kedves Kovadika2! Ha nincs megfelelő paraméter az érleléshez, akkor a sajtbevonó sokat tud segíteni. Tágabb lesz a hőmérséklet és a páratartalom türés határa isPanni
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .