Ementáli sajtkészítő csomag extra

Ementáli sajtkészítő csomag extra

 

Az Ementáli nagy lyukú, zsíros kemény sajt, jellegzetes aromával. Eredetvédett, ezért Ementáli néven kizárólag a Svájci Állam által ellenőrzött termelőktől kerülhet ki. Alakja nagyméretű korong, melynek átmérője eléri a 70-100 cm-t, magassága 12-18 cm, súlya legalább 75 kg. Kizárólag nyers tejből készül.

 

A sajtok királynője! Minden érlelt sajt annál ízletesebb, annál szebb, minél nagyobb korongban készül. Ebben a csomagban a házi Ementáli sajt készítéséhez megtalálod mindazt, amivel Te is elkészítheted a sajtok sajtjához hasonló saját sajtodat. Megtalálod a szükséges eszközöket, valamint leírást a készítés folyamatáról.
Régen az ementali sajtot nagy rézüstben készítették.

Az Ementáli sajtkészítő csomag tartalma:

Ementáli sajtkészítés leírása
100 ml tejoltó
Ementáli kultúra (5 db kapszula)
mérőeszközök (fecskendők)
digitális étel hőmérő
sajtforma 5-6 kg-os préslappal
nagy sajtkendő (140 x 100 cm)

 A csomagot itt rendelheted meg!

Camembert sajt készítő csomag extra

A camembert a lágy-sajtoknak egy különleges fajtája. Kívülről befelé érő sajt, mely 3-4 hét alatt érik tökéletessé.

100 napos sajt

Egyik nagy kedvencük a Trappista sajt. Készítsd el Te is! Ebben a csomagban a házi Trappista sajt készítéséhez megtalálod mindazt, amivel Te is elkészítheted családod kedvencét.

Camembert

Ebben a csomagban a házi camembert sajt készítéséhez megtalálod mindazt, amivel Te is elkápráztathatod környezetedet. Megtalálod a szükséges eszközöket, valamint leírást készítés folyamatáról.

Ementáli

A sajtok királynője! Karakteres íz, karakteres megjelenés. Ebben a csomagban a házi Ementáli sajt készítéséhez megtalálod mindazt, amivel Te is elkészítheted a sajtok sajtját.

Trappista

Egyik nagy kedvencük a Trappista sajt. Ha igazán jót szeretnél, légy bátor és készíts egy 5-6 kg-os gurigát! Nagyobb tömegben több íz, jobb állag tud kialakulni.

parenyica

3 kedvenc sajtomat választottam Nektek! Gyúrt sajtok közül a parenyicát, egy érlelt félkemény sajtot és a feta sajtot.

Fűszeres sajt

Ebbe a csomagba 3 leírást tettünk. Joghurt, Krémsajt és Friss, -fűszeres sajt készítésének a leírását. Mind három könnyen elkészíthető és biztos a siker vele! Ízesítheted, formálhatod, füstölheted kedved szerint.

Fűszeres sajtok

A két legsikeresebb sajt és joghurt készítő csomagunkat egyben is megvásárolhatod., kedvezményes áron! Megtalálod benne a szükséges eszközöket, nélkülözhetetlen információkat.

Krémsajt

Egyszerű, de nagyszerű! Ebben a csomagban a házi krémsajt készítéséhez megtalálod mindazt, amire szűkséged lehet az elkészítéséhez. Megtalálod a szükséges eszközöket, valamint leírást a készítés folyamatáról.

Fűszeres sajt

Az egyik kedvencem. Könnyen elkészíthető és garantáltan nagyon finom! Érdemes ezzel kezdened, mert nagy sikerélményt ad a pár nap alatt elkészülő, gömbölyödő csemege.

Parenyica sajt

A szépséges „csigás” sajtot nemcsak enni jó, hanem ajándékozni is. Ki ne örülne néhány finom ívű – és ízű! - sajttekercsnek? Ráadásul nem kell ragaszkodnod a csigavonalhoz: a sajtot vékony szálban feltekerheted, mint egy fonalgombolyagot vagy akár copfba is fonhatod.

Joghurt

A mennyei házi joghurt ráadásul nagyon egészséges is! Őseink úgy tartották, hogy az élet meghosszabbítására, női bajok kezelésére is nagyon jó hatással van. Mára tudományosan is bizonyították, hogy az élő joghurtkultúra regenerál...

Gomolyatúró

 A gomolyát nevezheted sajtnak vagy túrónak, ahogy jobban esik. Eredetileg friss juhtejből készítették a juhásznék, juhászok – Erdélyben még ma is a hagyományos módszerekkel állítják elő. A mai ízlés a klasszikus, csípős zamatú gomolya helyett jobban örül a tehéntejből készített változatnak.

 
szia panni van 1 pincém 20fok van most bent és 82 a páratartalom.milyen sajtnak jo ez? laciKöszönöm,kipróbálom.Sikóné Horváth ÁgnesA feta savóját ne rakd hűtőbe és akkor savanyúbb lesz. PanniKedves Ági! Az orda akkor lesz túl pelyhes, ha nem elég a citromsav benne, ha túlmelegszik a savó, vagy ha már nem eléggé friss. PanniKedves Zsuzsa! Talán nem volt elég szellős helyen a sajt. A melegben nagyon fontos, hogy járjon a levegő a sajtoknál.PanniKedves Melinda! Nagyon nagy a meleg, ilyenkor kicsit másképpen működnek a sajtok. A friss sajtba is érdemes egy kis mezofil kultúrát tenni beoltás előtt.PanniKali! A weboldalon a sajtosboltban tudsz rendelni oltót. A futár elviszi Aggtelekre Neked a csomagot.PanniSzia Klára! A borhűtő az eléggé jó altarnatíva az érleléshez. A bor kb. azt szereti mint a sajt. 16-17C. PanniSzia Marcsy! Milyen citromsavat használsz? Próbáld oltóval.PanniKedves János! A sajtbevonóval lehet hűtőben is érlelni. Kicsit érleld tovább a hideg miatt.Panni
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .