Ementáli sajtkészítő csomag extra

Ementáli sajtkészítő csomag extra

 

Az Ementáli nagy lyukú, zsíros kemény sajt, jellegzetes aromával. Eredetvédett, ezért Ementáli néven kizárólag a Svájci Állam által ellenőrzött termelőktől kerülhet ki. Alakja nagyméretű korong, melynek átmérője eléri a 70-100 cm-t, magassága 12-18 cm, súlya legalább 75 kg. Kizárólag nyers tejből készül.

 

A sajtok királynője! Minden érlelt sajt annál ízletesebb, annál szebb, minél nagyobb korongban készül. Ebben a csomagban a házi Ementáli sajt készítéséhez megtalálod mindazt, amivel Te is elkészítheted a sajtok sajtjához hasonló saját sajtodat. Megtalálod a szükséges eszközöket, valamint leírást a készítés folyamatáról.
Régen az ementali sajtot nagy rézüstben készítették.

Az Ementáli sajtkészítő csomag tartalma:

Ementáli sajtkészítés leírása
100 ml tejoltó
Ementáli kultúra (5 db kapszula)
mérőeszközök (fecskendők)
digitális étel hőmérő
sajtforma 5-6 kg-os préslappal
nagy sajtkendő (140 x 100 cm)

 

Camembert sajt készítő csomag extra

A camembert a lágy-sajtoknak egy különleges fajtája. Kívülről befelé érő sajt, mely 3-4 hét alatt érik tökéletessé.

100 napos sajt

Egyik nagy kedvencük a Trappista sajt. Készítsd el Te is! Ebben a csomagban a házi Trappista sajt készítéséhez megtalálod mindazt, amivel Te is elkészítheted családod kedvencét.

Camembert

Ebben a csomagban a házi camembert sajt készítéséhez megtalálod mindazt, amivel Te is elkápráztathatod környezetedet. Megtalálod a szükséges eszközöket, valamint leírást készítés folyamatáról.

Ementáli

A sajtok királynője! Karakteres íz, karakteres megjelenés. Ebben a csomagban a házi Ementáli sajt készítéséhez megtalálod mindazt, amivel Te is elkészítheted a sajtok sajtját.

Trappista

Egyik nagy kedvencük a Trappista sajt. Ha igazán jót szeretnél, légy bátor és készíts egy 5-6 kg-os gurigát! Nagyobb tömegben több íz, jobb állag tud kialakulni.

parenyica

3 kedvenc sajtomat választottam Nektek! Gyúrt sajtok közül a parenyicát, egy érlelt félkemény sajtot és a feta sajtot.

Fűszeres sajt

Ebbe a csomagba 3 leírást tettünk. Joghurt, Krémsajt és Friss, -fűszeres sajt készítésének a leírását. Mind három könnyen elkészíthető és biztos a siker vele! Ízesítheted, formálhatod, füstölheted kedved szerint.

Fűszeres sajtok

A két legsikeresebb sajt és joghurt készítő csomagunkat egyben is megvásárolhatod., kedvezményes áron! Megtalálod benne a szükséges eszközöket, nélkülözhetetlen információkat.

Krémsajt

Egyszerű, de nagyszerű! Ebben a csomagban a házi krémsajt készítéséhez megtalálod mindazt, amire szűkséged lehet az elkészítéséhez. Megtalálod a szükséges eszközöket, valamint leírást a készítés folyamatáról.

Fűszeres sajt

Az egyik kedvencem. Könnyen elkészíthető és garantáltan nagyon finom! Érdemes ezzel kezdened, mert nagy sikerélményt ad a pár nap alatt elkészülő, gömbölyödő csemege.

Parenyica sajt

A szépséges „csigás” sajtot nemcsak enni jó, hanem ajándékozni is. Ki ne örülne néhány finom ívű – és ízű! - sajttekercsnek? Ráadásul nem kell ragaszkodnod a csigavonalhoz: a sajtot vékony szálban feltekerheted, mint egy fonalgombolyagot vagy akár copfba is fonhatod.

Joghurt

A mennyei házi joghurt ráadásul nagyon egészséges is! Őseink úgy tartották, hogy az élet meghosszabbítására, női bajok kezelésére is nagyon jó hatással van. Mára tudományosan is bizonyították, hogy az élő joghurtkultúra regenerál...

Gomolyatúró

 A gomolyát nevezheted sajtnak vagy túrónak, ahogy jobban esik. Eredetileg friss juhtejből készítették a juhásznék, juhászok – Erdélyben még ma is a hagyományos módszerekkel állítják elő. A mai ízlés a klasszikus, csípős zamatú gomolya helyett jobban örül a tehéntejből készített változatnak.

 
Szia Panni! Szeretnék rendelni terméket és a biai boltban átvenni, de nem látok ilyen szállítási módot. Ha a boltban veszem át, akkor is 1500 Ft a szállítás? Alszia Panni. hogy tudok szilárd joghurtot csinálni? mindig folyósabb az állag.laczyKellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindannyiuknak. Szeretettel MarimamaPénzes FerencnéSzia Panni! Ma keztem a paranyica sajt készítéséhez, sajnos a hőmérő nem jó, csörög benne valami és nincs érintkezése, majd Molnár laci ha megy hozzád elküldöm Őz ÉvaÜdvözlöm! Trappista sajtot készítettem, viszont olyan gondom lenne, hogy nem tudok megfelelő páratartalmú helyiséget csinálni az érleléshez. Mit lehetne tenni?kovadika2Nevezhetjük a sófürdőt másképpen is. Én csak próbálom megosztani sajtkészítő recepteimet, hogy segítsek. Ezek írányok, de nem kötelező követni.Pozsa Panniakár súly, akár térfogat százalékot akarunk 1 l víz + 20 dkg só sosem 20 % os oldat.szintén PanniKöszi!murphi11A camembert lágysajt csoportba tartozik. A lágysajtokat mindig csak önsúllyal péseljük. Nem kell rá súly.PanniSzia! Azt szeretném megkérdezni hogy a camambert készítésnél az alvadékot ki kell préselni vagy csak saját súlyától ami kifolyik úgy jó?murphi11
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .