Panni sajt
Sajtos bolt

Zsinóros sajtkáva

zsinóros sajtkáva

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Szarkafészek Sajt -és Borház, Biatrobágy, Csillag utca 8., Nyitva: szerda, péntek 16.00.-18.30 óráig.

Boltjainkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

11 160 Ft

Sajtkáva nagy méretű érlelt sajtok készítéséhez. A zsinór segítségével megfeszíthető, változtatható az átmérője.
Hagyományosan ilyen eszközzel készül az Ementáli, a Parmezán, Comte és számtalan kemény-félkemény sajt.

Használata: Az üst alján összegyűlt alvadék alatt áthúzzák a sajtkendőt, sajtív segítségével. Majd a sajtívet félre teszik, a kendő sarkait összefogva az alvadékot egyben emelik ki.
Nagy segítség a kiemeléshez egy zsinór és csiga. A csurgató asztalon elhelyezett sajtkávába kendővel együtt beleeresztik az sajt alvadékot. A kendő ráncait a káva szélénél körben kihúzkodják, majd a tetején is egyenletesen elrendezik.
A kávát addig húzzák össze, amíg alul és felül kb. 1cm-nyi sáv látszik a sajtkendőbe zárt alvadékból. A tetejére akkora préslapot helyeznek, ami nagyobb mint a káva legnagyobb átmérője. Általában a falra szerelt csavarpréssel préselik a csurgató asztalhoz, de a préseléshez sokféle megoldás terjedt el sajtos régiónként. Ha nem az asztalhoz képest préseled a sajtot, hanem különálló sajtprést használsz, akkor alá is tegyél egy préslapot.
Forgatás: a sajtkávát meglazítod, leveszed a sajtról. A sajtkendőből kibontod a sajtot, megfordítod, és az előre kiterített, meleg savóban előáztatott kendő közepére fekteted. Ráhajtogatod a sajtra  a kendőt és a sajtkávát ráhúzod. A feszítő segítségével ismét addig húzod amíg alul és felül 1-1cm kívül marad, majd folytatod a préselést. A sajtkávát használhatod több kisebb sajt praktikus elkészítéséhez is. A préselés első szakasza sajtkávában történik, majd a több darabba vágod a korongot, és kisebb formákban folytatod a préselést. Ez a módszer jobb minőséget eredményez, és rengeteg időt megspórol a fáradt készítőnek. :)

zsinórral beállítható átmérő a 8cm magas kávánál: 37-43cm
a 12cm magas kávánál pedig: 40-48cm

káva magassága: 8 vagy 12cm ( a termék ára mellett lenyíló listában választhatod)

Anelli kód: P00692

5-10 kg-os sajtforma  préslappal
10 450 Ft
10-15 kg-os sajtforma
13 200 Ft

Új hozzászólás