Panni sajt
Sajtos bolt

YoBiotik Mild joghurt, kapszulánként 5-10 liter tejhez

YoBiotik Mild joghurt

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Szarkafészek Sajt -és Borház, Biatrobágy, Csillag utca 8., Nyitva: szerda, péntek 16.00.-18.30 óráig.

Boltjainkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 280 Ft1 024 Ft

YoBiotik Mild joghurt kapszula ( kapszulánként 5-10 liter tejhez )
Enyhén savanykás, kellemes, erőteljes joghurtos íz és illat. Közepes keménységű állag, tökéletes textura jellemző erre a Bulgár típusú joghurtra. Jótékony baktériumokban gazdag, nagyon egészséges. Enyhe utósavanyodás jellemző rá, ezért hosszan megőrzi kitűnő ízeit és állagát. Készíthetsz belőle gyümölcsös, müzlis vagy ivó joghurtot is.

Összetevők: 
- streptococcus termophilus
- lactobacollus delbrueckii subs. Bulgaricus
- inulin (prebiotikus növényi rost)

Adagolása:
1 kapszula 5-10 liter tejhez elegendő. (5 liter tejjel sűrűbb, 10 liter tejjel hígabb joghurtot készíthetsz)
Tárolása:
+4 °C-on belül (a hűtőszekrény alsó, hidegebb polcain, vagy mélyhűtőben)
Joghurt készítése:
A házi nyers tejet melegítsd fel 86-90 °C-ra. Vigyázz, 40 °C felett könnyen odaéghet a tejcukor, ezért ne melegítsd túl gyorsan! Majd vízfürdő segítségével hűtsd vissza 46-48 °C-ra. Közben mikor melegszik a tejed, húzd szét a kapszulát, öntsd a tartalmát egy kisebb pohárba. Langyos tejjel keverd alaposan össze, hogy teljesen feloldódjon. Ha visszahűlt a tejed, keverd el benne a feloldott kultúrát. A bekultúrázott tejet tartsd 3,5 órán keresztül 46 °C-on. Ezt megteheted jól szigetelt dobozokban (termodoboz), termoszokban, vagy egy egyszerű dunszttal is. Ha jó minőségű bolti tejet használsz, akkor már nem kell 86 °C-ra felmelegíteni a tejet, mert helyettünk ezt már megcsinálták. A recept többi része ugyanaz. Az elkészült joghurtot tedd még be legalább 6 órára a hűtőbe, hogy a végső állag kialakuljon, az ízek kikerekedjenek.
Az így készített joghurt 2-3 hétig eláll hűtőszekrényben.

Új hozzászólás