Panni sajt
Sajtos bolt

YoBiotik Natur joghurt, kapszulánként 5-10 Liter tejhez

YoBiotik Natur  joghurt

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Szarkafészek Sajt -és Borház, Biatrobágy, Csillag utca 8., Nyitva: szerda, péntek 16.00.-18.30 óráig.

Boltjainkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 280 Ft

YoBiotik Natur joghurt kapszula ( kapszulánként 5-10 liter tejhez ) görög joghurtokhoz is.
Kellemes, joghurtos íz és illat, kemény állag, tökéletes textura jellemző. Jó alapja lehet egy sűrű, kemény görög típusú joghurtnak. Jótékony baktériumokban gazdag, nagyon egészséges. Enyhe utósavanyodás jellemző rá, ezért hosszan megőrzi kitűnő ízeit és állagát. Készíthetsz belőle gyümölcsös, müzlis, ivó, vagy görög típusú joghurtot is.

Összetevők: 
- streptococcus termophilus
- lactobacollus delbrueckii subs. Bulgaricus
- inulin (prebiotikus növényi rost)

Adagolása:
1 kapszula 5-10 liter tejhez elegendő. (5 liter tejjel sűrűbb, 10 liter tejjel hígabb joghurtot készíthetsz)

Tárolása:
+4°C-on belül (a hűtőszekrény alsó, hidegebb polcain, vagy mélyhűtőben)

Joghurt készítése:
A házi nyers tejet melegítsd fel 86-90 °C-ra. Vigyázz, 40 °C felett könnyen odaéghet a tejcukor, ezért ne melegítsd túl gyorsan! Majd vízfürdő segítségével hűtsd vissza 46-48 °C-ra. Közben mikor melegszik a tejed, húzd szét a kapszulát, öntsd a tartalmát egy kisebb pohárba. Langyos tejjel keverd alaposan össze, hogy teljesen feloldódjon. Ha visszahűlt a tejed, keverd el benne a feloldott kultúrát. A bekultúrázott tejet tartsd 3,5 órán keresztül 46 °C-on. Ezt megteheted jól szigetelt dobozokban (termodoboz), termoszokban, vagy egy egyszerű dunszttal is. Ha jó minőségű bolti tejet használsz, akkor már nem kell 86 °C-ra felmelegíteni a tejet, mert helyettünk ezt már megcsinálták. A recept többi része ugyanaz. Az elkészült joghurtot tedd még be legalább 6 órára a hűtőbe, hogy a végső állag kialakuljon, az ízek kikerekedjenek.
Az így készített joghurt 2-3 hétig eláll hűtőszekrényben.

Új hozzászólás