Panni sajt
Sajtos bolt

Rouge sajtkultúra, Brevibaktérium, rúzskultúra

Rouge kultúra

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Szarkafészek Sajt -és Borház, Biatrobágy, Csillag utca 8., Nyitva: szerda, péntek 16.00.-18.30 óráig.

Boltjainkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

480 Ft

Brevibacterium Linens (vörös penész) használható felületi érlelt sajtoknál (pl. Comte, Raclette) vagy belső érlelésnél (pl. Pálpusztai, Limburgi)
Brevibacterium egy természetesen előforduló baktérium, amely elősegíti az érési folyamatot. Karakteres, egyedülálló ízt, aromát ad a sajtnak és „illata” összetéveszthetetlen lesz. Bontja a kazeint, kén gázok szabadulnak fel, ammónia termelődik.
A sajt felületét mosni kell, hogy kialakuljon egy stabil réteg a sajton. 15-20 nap elteltével, jellegzetesen sárgás – narancsos színű lesz a sajt kérge. Mosása lehet sóoldatos, tejoldatos de van, hogy sörös.
Használati javaslat: 1 kapszula feloldott kultúrát keverj 30 liter tejhez vagy 1 liter víz 1/2 teás kanál só 0,5-1 kapszula brevibaktérium keverékét. Ezt az oldatot hagyd pár órát dolgozni, majd tedd porlasztós tartályba. (virágpermetező) Az oldattal permetezd a sajt felületét.
A vízes oldatot hűtőben kell tárolni, a kapszulás kultúrát mélyhűtőben.

A kultúra használható önmagában vagy más kultúrákkal keverve.

A kapszulázott kultúrát közvetlenül a felhasználás előtt vedd ki a fagyasztóból. 
Egy kapszula 30 liter tej bekultúrázásához elegendő.
Tárolása: -18°C-on gyártástól számított 12-18 hónap
+5°C-on az eltarthatósága legkevesebb 6 hét

Kapható kiszerelés: 25-30 liter tejhez vagy 3 kg sajthoz - 1 db kapszula 

                              50-60 liter tejhez vagy 6 kg sajthoz - 2 db kapszula 

                              75-90 liter tejhez vagy 9 kg sajthoz - 3 db kapszula

A termékhez nem tartozik a sajtkészítés leírása!

Új hozzászólás