Panni sajt
Sajtos bolt

Pasta filata

Pasta filata

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Szarkafészek Sajt -és Borház, Biatrobágy, Csillag utca 8., Nyitva: szerda, péntek 16.00.-18.30 óráig.

Boltjainkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 190 Ft

Pasta filata, olaszul annyit jelent „fonott tészta”. Ez egy olyan sajtcsalád mely a készítés során jellegzetes technikával készül. A sajtok a filata technika alapján különböztethetők meg.
Kezdete mindegyiknek ugyanaz, majd néhány óra, nap után forró vizbe mártva pár perc elteltével a sajttésztát gyúrjuk, nyújtuk, formázzuk míg a megfelelő textúrát meg nem kapjuk. Jellegzetes a rostszerkezete mindengyik sajtnak. Vannak friss fogyasztású sajtok (Parenyica, Mozzarella, Buratta) és vannak melyeket még érlelnek spárgával megkötözve, lógatva vagy pácolva (Provolone, Scamorza)

A sajttésztát megolvasztva, lapot nyújtunk belőle. Majd melegen enyhén megsózzuk és szorosan feltekerjük. A feltekert sajtrúdat a pasta filata formába csúsztatjuk és hagyjuk a formában kihűlni.
A formából a sajt frissen, füstőlve, érlelve fogyasztható. Szépen szeletelhető, reszelhető.

Mérete: 4.7 x 17cm  250g
             7.7 x 26cm  1.200g

Pasta filata sajtforma
Pasta filata sajtforma

Új hozzászólás