Panni sajt
Sajtos bolt

LH100 LYO aroma termelő sajtkultúra, thermofil

LH100 LYO

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Szarkafészek Sajt -és Borház, Biatrobágy, Csillag utca 8., Nyitva: szerda, péntek 16.00.-18.30 óráig.

Boltjainkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

12 260 Ft

Danisco LH100 LYO aroma termelő sajtkultúra. Két thermofil baktérium törzset tartalmaz: Lactobacillus helveticus és Lactobacillus delbrueckii. A sajt fehérjéit proteolitikusan bontja aminosavakra. A folyamat számunkra fontos eredménye, a szép kerek ízek és illatok kialakulása.

Felhasználása:
Közepesen savanyító kultúra, amelyet keverve szoktak felhasználni mezophil savanyító (starter) kultúrákkal, mint íz - illat képző kiegészítőt.
Ezek a baktérum törzsek hozzák létre azt az édeskés - aromás ízt és illatot, amit nagyon szeretünk ezekben a sajtokban:
parmezán, ementáli, comte, asiago, cheddar, provolone - és a trappista, ha tényleg jó.
A csomag tartalma: A csomagban 50DCU (25 gramm) kultúra mennyiség található, ami 2.000-10.000 liter tej bekultúrázására használható.
Kisebb mennyiségben >>>
A DCU a Danisco saját mértékegysége a szükséges kultúra-dózis meghatározására. DCU=Danisco Cultures Units
DVI (közvetlen beoltásra)
LYO (fagyasztva szárított)

adagolása:
félkemény sajtokhoz: 0,1-0,3 DCU / 100 liter tej
kemény sajtokhoz: 0,1-0,5 DCU / 100 liter tej

Tárolása: -18°C és +4°C között
Ha mélyhűtőben tárolod, felhasználás előtt egy órával tedd szobahőmérsékletű helyre!

Terméklap letöltése >>>

 

Új hozzászólás