Panni sajt
Sajtos bolt

Kalcium-klorid

Kalcium-klorid

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Szarkafészek Sajt -és Borház, Biatrobágy, Csillag utca 8., Nyitva: szerda, péntek 16.00.-18.30 óráig.

Boltjainkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

380 Ft

A magas hőmérsékleten kezelt tej (pasztőrözött), nem alszik meg, mert a melegítés hatására a kalcium ionok kicsapódnak. A kalcium–klorid (CaCl2) oldattal kalcium ionokat pótolhatsz a tejbe, hogy a tej alvadását elősegítsd.

10 liter tejhez 1-1.5g kalcium–klorid szükséges. Nagyobb mennyiségben keserű ízt okozhat a sajtban.

A vegyület kristályos jobb, ha először készítesz egy vizes oldatot belőle. Ehhez felforralt, majd visszahűtött vizet használj.

A kalcium–klorid kristályos vegyület, vízzel nagyon jól oldódik. Szobahőmérsékleten szilárd sót alkot, ezért viszont nagy intenzivitással köti meg a vizet. A kalcium–kloridot mindig jól zárható dobozban tárold!

A kalcium–klorid felhasználása sokrétű. Íze sós, ezért néha ételek adalékanyagaként is használják.

Ha egy tejelő állatnak a takarmányozása során kevés mész jut a szervezetébe, pl. mert mészben szegény talajon van legeltetve, akkor is ajánlott a kalcium pótlása.

Egyes források, a friss juhtej és friss kecsketej alvasztásához is kalcium–klorid adagolását javasolják, a jobb alvadás elérésének érdekében.

Kapható kiszerelés: 20g

                                50g

                              100g

                              500g

Folyékony füst, valódi keményfa füst kivonat
450 Ft
350 Ft
Afilact Fluid
460 Ft

Új hozzászólás