Panni sajt
Sajtos bolt

Joghurt és kefir induló készlet érlelővel. Natur, mild és kaukázusi kefir kultúrákkal.

joghurt és kefir készlet

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Szarkafészek Sajt -és Borház, Biatrobágy, Csillag utca 8., Nyitva: szerda, péntek 16.00.-18.30 óráig.

Boltjainkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

8 600 Ft8 200 Ft

Hallottál már róla? Most meg is tapasztalhatod:gyümölcs joghurt
- hogy a frissen készült házi joghurt és kefir mennyire finom
- dúskál a jótékony baktériumokban, segíti a bélműködést
- a saját kedvenceiddel készítheted: szezon gyümölcsökkel, házi lekvárokkal, befőttekkel, mézzel, müzlivel
- görög joghurtok és öntetek is készíthetők belőle

Induló készlet érlelő termosszal, házi joghurt és kefir készítéséhez.
A készlet tartalma:
4 tasak "Natur" típusú joghurt prebiotikumokkal és probiotikus baktériummal (4x1 liter tejhez)
4 tasak "Mild" típusú joghurt prebiotikumokkal. Fantasztikus íz, illat, állag (4x1 liter tejhez)
4 tasak kaukázusi kefir kultúra keverék, prebiotikumokkal. Rengeteg finom íz, frissítő szénsav, egészséges batériumok és kefir gomba. (4x1 liter tejhez)
Joghurt és kefir érlelő termosz, 1.4 literes. ( kivehető a belső ételtartó része, ezért az érlelés végén egy mozdulattal átrakható a hűtőbe )
konyhai hőmérő (beszúró típusú, digitális étel hőmérő)

Ilyen egyszerűen készíthetsz joghurtot vagy kefirt:
Bolti és házi tejből is finom, de ha házi tejből szeretnéd csinálni, akkor először hőkezelni kell a tejet! (lásd a recept végén)
Joghurt készítés: 1 liter tejet melegíts fel 46°C-ra, majd alaposan keverd össze egy tasak joghurt kultúrával. Öntsd át a termoszba, zárd rá a tetőt.
3,5 óra után majdnem kész a joghurtod. Vedd ki a termoszból, érezd a friss joghurt illatát, kóstold is meg, aztán tedd hűtőszekrénybe. Még 6 óra szükséges ahhoz, hogy a végső állag kialakuljon, az ízek kikerekedjenek.  Hűtőszekrényben hosszan eláll.
Kefir készítése: 1 liter tejet melegíts fel 24°C-ra, majd alaposan keverd össze egy tasak kefir kultúrával. Öntsd át a termoszba, zárd rá a tetőt.
24 óra alatt készen lesz a friss kaukázusi kefir, amely hosszan eláll a hűtőszekrényben.

Házi tejek, nyers tejek hőkezelése joghurt és kefir készítése előtt:
Melegítsd a tejet 86-92°C-ra majd hűtsd vissza a joghurt, vagy a kefir bekultúrázási hőmérsékletére. (46 vagy 24°C) A visszahűtést vízfürdővel gyorsítsd fel. A tej forralását kerüld el, mert a forrásig hevített tej károsodik, tejtermékek készítésre kevésbé alkalmas.

Kefir és joghurt kultúráinkat tej, glutén és egyéb allergénektől mentes üzemünkben csomagoljuk.
Ajánljuk növényi alapú fermentált italok és ételek készítéséhez is.

 

három sajtos csomag
8 940 Ft7 990 Ft
induló sajtkészítő csomag
27 140 Ft21 700 Ft
Ajándékutalvány
5 000 Ft
Házi sajtkészítés - Pozsa Panni
2 300 Ft1 840 Ft

Új hozzászólás