Panni sajt
Sajtos bolt

Fűszeres sajt

Az egyik kedvencem. Könnyen elkészíthető és garantáltan nagyon finom! Érdemes ezzel kezdened, mert nagy sikerélményt ad a pár nap alatt elkészülő, gömbölyödő csemege.

A friss sajtok, fehér vagy világos sárgás színűek. Kissé lyukacsosak, egynemű állományúak. Kellemesen savanykás, enyhén sós, üde ízű sajtok. Ezeknél nincs érlelés, ehelyett gyakran fűszerezik kívül-belül.

A friss sajtokat hidegen és meleg szendvicsek, sajtmártások, saláták kiváló alapanyaga lehet, de közvetlen fogyasztva is kellemes, könnyű étel.

A csomagban található leírás lépésről lépésre, részletesen bemutatja a friss sajt készítésének folyamatát. Megismertetlek a tej alvasztásának, a tejalvadék darabolásának technikájával. Elsajátíthatod a formázás, a préselés és a savanyítás módját. 

Az általam összeállított Fűszeres sajtkészítő csomag tartalmazza az alapvető eszközöket, amire szükséged lesz. Az alábbi listában csillaggal jelöltem, amit a csomagban megkapsz, a többiről Neked kell gondoskodnod:

  • fűszeres sajtkészítéshez leírás*
  • 10 liter jó minőségű nyers tej
  • tejoltó* + mérőeszköz*
  • fűszerek
  • 10 literes edény
  • hőmérő*
  • nagyobb méretű, kis lyukú szűrő
  • egy tál a szűrő alá
  • 1 kg-os sajtforma préslemezzel*
  • 25 dkg-os sajtforma préslemezzel*
  • mérleg
  • súly a sajt préseléséhez (pl. kő)

(kb. 5 kg sajt elkészítéséhez)

Mint minden sajtnak, a fűszeres sajtoknak is a jó minőségű alapanyag a lelke. Legjobb, ha megbízható termelőtől,  vagy friss tej kimérésből, tejes autóból vásárolsz tejet. Pasztörizált tejből is lehet sajtot készíteni, de kálcium-klorid szükséges hozzá.

A Fűszeres Sajtkészítő csomagot itt rendelheted meg. >>>