Tejoltó 20ml

450,-Ft
Cikkszám: tejoltó 20ml

Az oltóanyag feladata a tej szétválasztása fehérjére (kazein) és savóra. Tulajdonképpen a tej alvadását idézi elő. A tejoltó egy állati eredetű enzim (kimozin).

A termék nem tartalmaz mérhető mennyiségű keményítőbontó enzimeket.
A tejoltó a kappa-kazeinre specifikus hasító hatással bíró tejalvasztó enzimeket tartalmaz, nagyon jó alvadékot biztosítva. A sajt ízének és szerkezetének kialakulását jelentősen befolyásolja az általános fehérjebontó aktivitás.
A termék az egészségügyi hatóságok élelmiszer-enzimekre vonatkozó szigorú szabályainak betartásával készül.
A tejoltó valamennyi sajttípusnál (keménysajt, félkeménysajt, lágysajt, penésszel érő sajtok) felhasználható.

A termék tárolása, szállítása:
A tejoltó lezárt csomagolásban, hűvös helyen (0-8°C) tárolandó!
Szállítás során a hőmérséklet lehetőleg ne haladja meg a 20-22°C-ot! Fontos! A tejoltó viszonylag jól tűri a rövidebb ideig tartó hőmérséklet ingadozást, az 1-2 napos szállítás során még nyáron sem romlik a minősége. A termék kifogástalansága érdekében azonban a több napos ünnepek, „hosszú hétvégék” előtti utolsó 2 munkanapon már nem adunk postára megrendelt csomagot.

Ajánlott adagolás: 2-10 ml oltó / 10 l tej

 

 

A termékhez nem tartozik a sajtkészítés leírása!

Ár: 450,-Ft