Panni sajt
Sajtos bolt

CHN-22 mezofil aromaképző-savanyító starter

Mezoil sajtkultúra

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Szarkafészek Sajt -és Borház, Biatrobágy, Csillag utca 8., Nyitva: szerda, péntek 16.00.-18.30 óráig.

Boltjainkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

880 Ft

A mezophil kultúra, más néven vajkultúra nagyon sok helyen felhasználható, aludttejtől az érlelt sajtokig. Ha aludtejet szeretnénk készíteni, majd abból túrót, a mezofil kultúra segítségével lerövidül a savanyodás, tiszta ízű, vadkultúráktól mentes aromás lesz az eredmény. Ha tejszínt kultúrázunk be, kellemes savanykás tejfölt, vagy vajat készíthetünk. Érlelt sajtok, mint pl. a trappista sajt készítéséhez starter kultúraként alkalmazható. Az érlelés folyamán aroma  és CO2 is termelődik. (lyukacsos lesz a sajt, ha zárt a sajttészta, és a készítés, érlelés körülményei olyanok)
Fagyasztott, szárított kultúra, amely mélyhűtőben 12 hónapig eltartható. A szállítás viszontagságait elviseli.
Közvetlenül a felhasználás előtt vedd ki a fagyasztóból, annyit amennyire szükséged lesz. Felhasználáskor a fagyasztott, szárított kultúrát kevés langyos vízben vagy tejben oldd fel, majd ezt a vizes oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.
A legjobban akkor tud szaporodni, ha 22–36 C˚ -on kevered a tejhez.
A beoltási arány: 10 liter tejhez 1 kapszulányi (1u) vagy 0,2g  kultúra
A mezophil kultúra, aromaképző, savanyító starter-kultúra.
összetevői: Lactococcus lactis subsp. cremoris, Latococcus lactis subsp. lactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris és Lactococus lactis subsp. Lactis biovar diacetylactis baktérium törzseket tartalmaz, fagyasztva szárított formában. 

Kapható kiszerelés:

  • 50 liter tejhez - 5 db kapszula - 5 u
  • 100 liter tejhez - 10 db kapszula - 10 u
  • 200 liter tejhez - 20 db kapszula - 20 u
  • 500 liter tejhez - 10 g kultúra - 50 u (nem kapszulázott)
  • 1000 liter tejhez - 20 g kultúra - 100 u (nem kapszulázott)

A termékhez nem tartozik a sajtkészítés leírása, használati útmutató!

A mezofil aromaképző kultúra, CHR Hansen, CHN-22 tipusú  kultúrából készül, tej és gluténmentes csomagoló üzemünkben. 

 

Parmezán sajtkultúra
1 400 Ft
Ementáli sajtkultúra
1 650 Ft
Feta sajtkultúra
1 120 Ft
Krémsajt kultúra
920 Ft

Hozzászólások

Szalma Juli
Flora danica
Kedves Panni, mi a különbség a CHN 22 és a Flora Danica között? A felsorolt baktériumtörzsek egyeznek.
Panni
Flora Danica
Kedves Juli! Ugyan azt a 4 baktérium törzset tartalmazza, csak más arányokban. Így kevésbé savanyító és kevésbé gáztermelő kultúra.

Új hozzászólás