Panni sajt
Sajtos bolt

Sajtkultúrák

    A tejben lévő tejsavbaktériumok nélkülözhetetlenek a sajtkészítés folyamatában, az íz és illat aromák, textura, lyukazottság, létrejöttében. Ezt specifikusan irányíthatjuk kultúra (baktérium,nemes penész) hozzáadásával attól függően, hogy milyen típusú sajtot szeretnénk készíteni. A legtöbb sajtkultúra több törzs keverékéből áll, amely jó alapot biztosít egy sajt létrejöttéhez, de a kívánt íz-illat-textura létrehozásához kiegészíthetők más baktériumokkal, keverékekkel. Egyre bővülő választékunk: Mezofil (starter) kultúra keverékek, termofil kultúrák, íz-illat-aroma-textura-nemes penész, vagy gázképző- baktérumokból és ezek keverékéből áll. Zselatin kapszulákba csomagolva, többrétegű ALU tasakokba váqumcsomagolva szállítjuk. A szállítás viszontagságait jól elviselik, tárolásuk fajtától függően mélyhűtőben, vagy hűtőben történjen, a csomagoláson jelzett módon.
A kultúra kapszulákat húzd szét, majd kevés langyos vízben keverd homogénre, a bekultúrázás előtt legalább 10-15 perccel. Tárolásuk a csomagoláson jelzett módon. Aktivitásuk 1-1,5évig garantált, a csomagoláson jelzett időpontig. A kiszerelés saját csomagoló üzemünkben történik. Bővebben a csomagolásról

850 Ft
850 Ft
850 Ft
880 Ft
920 Ft
840 Ft
1 120 Ft
1 120 Ft
9 570 Ft
12 260 Ft
9 570 Ft
990 Ft
Parmezán sajtkultúra
Raktáron
1 400 Ft
5 160 Ft
850 Ft
1 650 Ft
18 850 Ft
480 Ft