Panni sajt
Sajtos bolt

Krémsajt kultúra (krémsajt, tejföl, lágysajt)

Krémsajt kultúra

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Szarkafészek Sajt -és Borház, Biatrobágy, Csillag utca 8., Nyitva: szerda, péntek 16.00.-18.30 óráig.

Boltjainkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

920 Ft736 Ft

Ez egy kevert kultúra, mely tartalmaz mezofil aromaképző és termofil savanyító kultúrákat. Mindkettő összetett baktérium törzsekből áll.

Megtalálható benne többek között a cremoris faj is, mely krémessé, lággyá teszi krémsajtunkat.

Felhasználási terület: krémsajt, lágysajt, tejföl

Adagolása: 10 liter tej/ 1 kapszula (1u)

A kapszulák fagyasztva tartandók! Használat előtt a kapszulát vegyük ki a mélyhűtőből, húzzuk szét a fiolát, öntsük a kultúra szemeket tálkába és kevés langyos vízzel oldjuk fel a bekultúrázás előtt 10-15 perccel.

Hőoptimuma: 20-30 °C

Tárolása: -18°C-on gyártástól számított 12-18 hónap

+5°C-on az eltarthatósága legkevesebb 6 hét

Kapható kiszerelés: 50 liter tejhez - 5 db kapszula - 5 u

                              100 liter tejhez - 10 db kapszula - 10 u

                              200 liter tejhez - 20 db kapszula - 20 u

A krémsajt kultúra, CHR Hansen XPL-1 tipusú  kultúrából készül, tej és gluténmentes csomagoló üzemünkben. 

Parmezán sajtkultúra
1 400 Ft1 120 Ft
Ementáli sajtkultúra
1 650 Ft1 320 Ft
Feta sajtkultúra
1 120 Ft896 Ft
Flora Danica
850 Ft680 Ft

Hozzászólások

kinga.hafner@gm...
tejföl készítés
Kedves Panni! Hogyan szaporítom a tejfölt ennek a kultúrának a segítségével? Köszönöm!
Panni
tejföl készítés
1 liter tejszínhez kell hozzáadni 1 kapszula kultúrát. Majd 1 nap savanyítás szobahőmérségleten. Ha túl zsíros, vissza lehet higítani 10-15% tejjel. Hűtőben 6 óra alatt visszasürűsödik.

Új hozzászólás