Panni sajt
Sajtos bolt

Kéksajt kultúra

Kéksajt kultúra

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Szarkafészek Sajt -és Borház, Biatrobágy, Csillag utca 8., Nyitva: szerda, péntek 16.00.-18.30 óráig.

Boltjainkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

990 Ft

Kék penésszel érő sajtok alapvető starter kultúrája, amely megfelelő arányban tartalmazza a Penicillium Roqueforti gomba és a mezofil baktériumok keverékét.

A sajt érése során fontos szerepe van az aroma képzésben, a jellegzetes sajttextura kialakulásban.

Ezek a sajtok készülnek ilyen kultúrákkal:  Márvány sajt, Roquefort, Gorgonzola, Stilton, Danish Blue, Cabarales,

Fagyasztott, szárított kultúra, amely ebben a formában 6 hónapig eltartható. A szállítás viszontagságait elviseli.

Felhasználáskor a kapszulát húzd szét és kevés langyos vízben, vagy tejben oldd fel a kultúrát. Majd ezt a vizes oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.

Hőoptimuma: 30–38 C˚. A bekultúrázási arány, 10 liter tejhez 1 kapszula ajánlott. (1u)

Kapható kiszerelés: 50 liter tejhez - 5 db kapszula - 5 u

                              100 liter tejhez - 10 db kapszula - 10 u

                              200 liter tejhez - 20 db kapszula - 20 u

Parmezán sajtkultúra
1 400 Ft
Ementáli sajtkultúra
1 650 Ft
Feta sajtkultúra
1 120 Ft
Krémsajt kultúra
920 Ft

Új hozzászólás