Panni sajt
Sajtos bolt

Probiotikus joghurt kultúra, kapszulánként 5 liter tejhez

probiotikus joghurt kultúra

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Szarkafészek Sajt -és Borház, Biatrobágy, Csillag utca 8., Nyitva: szerda, péntek 16.00.-18.30 óráig.

Boltjainkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 280 Ft

Probiotikus joghurt kultúra, más néven termophil jughurt kultúra, a Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus és Bifidobacterium (BB-12) törzseiből áll. Ezek hőoptimuma 37-45°C. A Streptococcus thermophilusnak a kezdeti savanyodásban van fontos szerepe, a Lactobacillus acidophilus pedig az aroma termelésben és a végső savanyításban. Általában 42°C-on szoktuk belekeverni a tejbe, így mind a két törzset egyenlően erősítjük. Ha eltérünk a hőoptimum közepétől, akkor azt a baktérium törzset fogjuk erősíteni amely hőfokon a kultúrázás történik. Vagyis karakteresebb ízű vagy enyhébb ízű lesz a joghurtod. A joghurt immunerősítő, segíti a bélflóra helyes műkődésést. Kitűnő protein, kalcium és B-12 vitaminforrás, sokféle ásványi sót tartalmaz, ugyanakkor viszonylag kevés kalória van benne. A házi joghurtnál tényleg nincs jobb, és ahány liter tejből készíted, annyi liter lesz belőle, vagyis kiadós.
használata:
Közvetlenül a felhasználás előtt vedd ki a fagyasztóból, a szükséges mennyiséget. Kevés langyos vízben vagy tejben oldd fel, majd ezt a vizes oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.
A joghurt készítésének receptjét itt olvashatod ›››

Joghurt, és néhány sajt készítésénél használatos.

Kapható kiszerelés: 50 liter tejhez - 10 db kapszula - 5 u

                              100 liter tejhez - 20 db kapszula - 10 u

                              200 liter tejhez - 40 db kapszula - 20 u

                              500 liter tejhez - 100 db kapszula - 50 u

                              500 liter tejhez - 20 g kultúra - 50 u (nem kapszulázott)

                            1000 liter tejhez - 40 g kultúra - 100 u (nem kapszulázott)

Tárolása -18°C-on, mélyhűtőben történjen.
Minőségét (aktivitását) a csomagon jelzett időpontig megőrzi.

A probiotikus joghurt kultúra, CHR Hansen ABT-1 tipusú  kultúrájából készül, tej és gluténmentes csomagoló üzemünkben. 

Új hozzászólás