Panni sajt
Sajtos bolt

Ementáli kultúra

Ementáli sajtkultúra

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Szarkafészek Sajt -és Borház, Biatrobágy, Csillag utca 8., Nyitva: szerda, péntek 16.00.-18.30 óráig.

Boltjainkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 650 Ft

 

 

 

A kultúra érlelt, félkemény -kemény sajtok (pl. Ementáli) készítéshez ajánlott önmagában használva. A bekevert kultúra propionsav baktériumot is tartalmaz, a megfelelő kerek lyukak kialakulásának érdekében. 

A kapszulázott kultúrát közvetlenül a felhasználás előtt vegyük ki a fagyasztóból. A kapszulát óvatosan húzzuk szét, és kis mennyiségű langyos vízbe oldjuk fel. Az így előkészített kultúrát alaposan keverjük a tejhez, majd érleljük 10-15 percig. Inkubálási idő: 30-38°C
Egy kapszula 10 liter tej bekultúrázásához elegendő.

Tárolása: -18°C-on gyártástól számított 24 hónap
+5°C-on az eltarthatósága legkevesebb 6 hét

A termékhez nem tartozik sajtkészítő leírás!

 

Parmezán sajtkultúra
1 400 Ft
Feta sajtkultúra
1 120 Ft
Krémsajt kultúra
920 Ft
Flora Danica
850 Ft

Új hozzászólás