Panni sajt
Sajtos bolt

Afilact Fluid

Afilact Fluid

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Szarkafészek Sajt -és Borház, Biatrobágy, Csillag utca 8., Nyitva: szerda, péntek 16.00.-18.30 óráig.

Boltjainkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

460 Ft

Az Afilact Fluid megvédi a sajtokat a vajsavas erjedéstől. Ez a gyakori sajthiba késői puffadásként ismert. Jellegzetes édeskés-csípős illatot és ízt eredményez a sajtban. A puffadás 1-2 hónap múlva jelentkezik. Repedés, hasadás is keletkezhet a sajtban az érés alatt.

Az Afilact Fluid egy természetes konzerválószer, mely lizozim enzimet tartalmaz.
A lizozim antimikrobiális vegyület, melyet friss tojásfehérjéből vonak ki.
A sajtkészítés érlelési szakasza alatt, a Clostridium fajok növekedésének visszaszorításában nagyon hatékony. A Clostridium Tyrobutyricum baktérium felelős a sajtok utólagos puffadásáért, mely repedést, hasadást, vajsavas erjedést okozhat. Ezek a baktériumok túlélik a tej pasztörizálását is.
A lizozim az eddig ismert leghatékonyabb enzim a vajsavas erjedés elkerülésére. Lágy, félkemény és kemény sajtok készítésénél használható, nincs mellékíze és a kultúrákra sincs befolyásoló hatása.
Az Eu országokban, E1105 kóddal engedélyezett természetes konzerválószer.

Alkalmazása: Afilact Fluidot beoltása előtt kell hozzákeverni a tejhez, majd alaposan el kell keverni, hogy a lizozim enzim egyenletesen eljusson mindenhova.

Adagolása: 10 liter tej / 1-1,5 ml Afilact Fluid

Tárolása: +4-8°C között, zárt csomagolásban.
Szavatossága 12 hónap.

Gyártó: Chr. Hansen, Dánia

Kapható kiszerelés: 10ml, 50ml, 100ml

Folyékony füst, valódi keményfa füst kivonat
450 Ft
350 Ft
Kalcium-klorid
380 Ft

Új hozzászólás