Panni sajt
Sajtos bolt

Sajt leves

Leves
Recepttípus: 
Sajtos étel recept
Étel nehézségi fok: 
könnyű
Étel elkészítési idő: 
30 perc
Beküldő neve: 
-
Étel elkészítése: 

Sajt leves

Hozzávalók

20 dkg natúr sajt
2 gerezd fokhagyma
1csokor petrezselyem
3 dkg vaj
1 evőkanál liszt
8 dl szűrt húsleves (lehet leveskockából is)
0,5 dl fehérbor
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
½ mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 dl tejszín
1 dl tejföl

15 dkg sajtot lereszelünk, a többit kis kockákra vágjuk, és félre tesszük.
Vajat egy lábasba megolvasztjuk, és a liszttel rántást készítünk belőle. A fokhagymákat fokhagymanyomóval belenyomjuk, és megpirítjuk a rántásba.
A meleg levest, és a bort hozzáöntjük, és a borssal szerecsendióval fűszerezzük.
Ha felforrt, lassan beleszórjuk a reszelt sajtot. Jól elkeverjük.
A tejfölt és a tejszínt jól összekeverjük, szedünk hozzá egy kis meleg levest, és ezzel is átkeverjük.
Lassan hozzáöntjük. Apróra vágott petrezselyemmel még egyszer felforraljuk.
Tálaláskor az apróra vágott sajtot kínáljuk hozzá, de még lehet dúsítani fokhagymás pirítóssal is.